Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Właśnie sprowadziłem sobie zza oceanu BMW 330xi. Zasadniczo wszystko pięknie działa i autem jestem zachwycony, jak to bywa są jednak pewne sprawy do poprawy. W moim wypadku problem jest z radiem i telefonem. Radio niby działa, odtwarza, znajduje stacje, ale nic nie słychać - pokrętło głośniej ciszej jakby martwe. Na komputerze między zegarami Wyświetla się też błąd SOS, a kiedy wchodzę w MENU w radiu to w miejscu PHONE są tylko dwie kreski więc zero szans na jakąkolwiek konfigurację, czy sparowanie z komórką. Sprawdziłem mam w bagażniku moduł Bluetooth (TCU?) Sprawdzałem bezpieczniki i są ok. Help.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
pogłośnij na max i słuchaj najprawdopodobniej w prawych drzwiach wyłapiesz minimalnie słyszalny dźwięk i daj znać czy rzeczywiście tak jest
  • 2 lata później...
Opublikowano

stc -> Mam taką sytuację w e90, radio znajduje stacje, cd wykrywa i chodzi, czujnik parkowania działa ale w głośnikach cisza, jak podgłaszam na max, tylko w prawych drzwiach słychać cichy szum, tak jak opisałeś, co to oznacza ?

Szukać przyczyny gdzieś pod OBD w światłowodzie ?

Opublikowano

Witam

Podłączę się pod temat bo chyba mam tak samo, radio się włącza stacje też wyszukuje ale jak dam na max głośność to słychać jak gra ale bardzo cicho i tylko tylni lewy głośnik. Głośniki sprawdziłem działają. Wie ktoś co to może być, gdzie szukać przyczyny ? Mam radio business kaseta.

Pozdrawiam

• 4 lata później...
Opublikowano
Mam problem z audio w swoim bmw e91. Jest to opcja z 10 głośnikami to chyba się hifi nazywa. Radio z 2 wejściami na cd i bez zmieniarki. Ekran duży. Dzisiaj przestało być słychać muzykę z głośników. Przez chwilę trzeszczalo i przestało grać w ogóle po trzecie radia. Dodatkowo brak dwieku przy pdc i wszystkie inne dzwięki zamilkły. Radio pokazuje normalnie czas trwania utworu . Bt normalnie łączy się z tel i można dzwonić. Brak błędów między zegarami.
Opublikowano
Mam problem z audio w swoim bmw e91. Jest to opcja z 10 głośnikami to chyba się hifi nazywa. Radio z 2 wejściami na cd i bez zmieniarki. Ekran duży. Dzisiaj przestało być słychać muzykę z głośników. Przez chwilę trzeszczalo i przestało grać w ogóle po restarcie radia. Dodatkowo brak dwieku przy pdc i wszystkie inne dzwięki zamilkły. Radio pokazuje normalnie czas trwania utworu . Bt normalnie łączy się z tel i można dzwonić. Brak błędów między zegarami.
Opublikowano
Właśnie sprowadziłem sobie zza oceanu BMW 330xi. Zasadniczo wszystko pięknie działa i autem jestem zachwycony, jak to bywa są jednak pewne sprawy do poprawy. W moim wypadku problem jest z radiem i telefonem. Radio niby działa, odtwarza, znajduje stacje, ale nic nie słychać - pokrętło głośniej ciszej jakby martwe. Na komputerze między zegarami Wyświetla się też błąd SOS, a kiedy wchodzę w MENU w radiu to w miejscu PHONE są tylko dwie kreski więc zero szans na jakąkolwiek konfigurację, czy sparowanie z komórką. Sprawdziłem mam w bagażniku moduł Bluetooth (TCU?) Sprawdzałem bezpieczniki i są ok. Help.

Ja tak miałem w e60 ,do tego nie było słychać sygnału od parktronika okazało się ze radio nie było zakodowane do auta ,pewnie ktoś wymieniał albo coś. Spróbuj może to będzie tez u Ciebie. Spróbuj odłączyć moduł bluetooth (Mulf) i załóż pętlę światłowodową by wyeliminować możliwie inne składowe systemu audio jako że jest to system komunikujący się po światłowodzie.