Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poszukuję instalacji LPG do mojej bejcy, jednakże na allegro, są tylko do 1.6.

Stąd moje pytanie, czy od 1.6 pasuje do 1.8 ?

Przy okazji, jeśli ktoś ma do 318i, i chce sprzedać z pełną dokumentacją to niech da znać i powie ile woła ;]

Poza tym, ja mam wtrysk jakiś, gaźnik, czy coś ?

Rocznik 92.

Opublikowano
Masz wtrysk, ja raczej jestem za montażem nowej instalacji sekwencyjnej nie używanej, skąd wiesz w jakim stanie jest parownik, wtryski itp.
Opublikowano

To jest inst. II gen.

Musisz wybrać czy kupić tanią instalację jak ta na alle i ciągle ładować w auto oraz tracić nerwy że ciągle coś się dzieje

czy kupić nową inst. - sekwencje.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano

a ta z linku przypasowałaby do mojej ?

Jeśli chodzi o nowe, to dowiem się od znajomego, ile on by wziął za instalacje. Ale jak zawoła dużo, to bede musial kupić uzywke... mam dylemat jak chuj :cry2:

Opublikowano
ogolnie instalacja uzywana to zly pomysl, a ta z 2006 roku to juz pomysl tragiczny, jak nie chcesz stracic duuuzo wiecej na pozniejszych naprawach to tylko nowa z gwarancja i profesjonalnym serwisem
Opublikowano

do twojego 1.8 nie zakładałbym tamtej. 5 letni parownik to raczej bez rewelacji. Jezeli lezała instalacja dłużej jak miesiąc to nadaje sie tylko na wagę albo do jakiegoś jednopunkta. Rurka w środku utlenia sie szybko i bedzie mocno brudzić filterek. membrana w parowniku już nie ułoży sie i nie wyregulujesz.

Druga sprawa to taka, ze jezeli nie stać cie na nową instalacje to tym bardziej nie zakładaj używanej. Świece i przewody wysokiego napięcia to sprawa pierwszorzedna. I trzeba wymieniać je w terminie. Wymiana samych świec albo samych przewodów nie ma sensu. taki komplet kosztuje tyle co ta używana instalacja gazowa.

Podjedź do jakiegos dobrego zakładu LPG i facet powie ci w 10 minut dlaczego nie stać cie na używana instalacje :)

Opublikowano
Zrób tak jak ja.Nie masz za bardzo kasy ,to weź sekwencje na raty ,a kasa ktora zaoszczendzisz w jazdzie na gezie ,pewnie wystarczy na rate.Ja przez pól roku zrobiłek 14 tys km,wiec liczac 1tys km=ok 200 zł oszczedności.A tak bedziesz ostatni grosz w PB walił,a kupno używanej instalki 2 gen-to zły pomysł.
Opublikowano
a kupno używanej instalki 2 gen-to zły pomysł.

Kupno nowej instalacji II generacji to nie najlepszy pomysł a używanej ani bym pod uwagę nie brał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.