Skocz do zawartości

Instalacja LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poszukuję instalacji LPG do mojej bejcy, jednakże na allegro, są tylko do 1.6.

Stąd moje pytanie, czy od 1.6 pasuje do 1.8 ?

Przy okazji, jeśli ktoś ma do 318i, i chce sprzedać z pełną dokumentacją to niech da znać i powie ile woła ;]

Poza tym, ja mam wtrysk jakiś, gaźnik, czy coś ?

Rocznik 92.

Opublikowano
Masz wtrysk, ja raczej jestem za montażem nowej instalacji sekwencyjnej nie używanej, skąd wiesz w jakim stanie jest parownik, wtryski itp.
Opublikowano
  • Autor

Kurde, mam problem bo kasy zbytnio na lpg nie ma... a jeżdżę betką codziennie, paliwo mnie zżera... Szczególnie z tymi cenami. Kumpel powiedział że od 1.6 powinna przypasować. Głównie czaję się na tą http://allegro.pl/gaz-lpg-od-bmw-e36-316-okazja-i1413682443.html#gallery.

Ponadto stwierdzil, że od golfa nawet wejdzie, byleby była jak najlepiej od 1.8..

Opublikowano

To jest inst. II gen.

Musisz wybrać czy kupić tanią instalację jak ta na alle i ciągle ładować w auto oraz tracić nerwy że ciągle coś się dzieje

czy kupić nową inst. - sekwencje.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
  • Autor

a ta z linku przypasowałaby do mojej ?

Jeśli chodzi o nowe, to dowiem się od znajomego, ile on by wziął za instalacje. Ale jak zawoła dużo, to bede musial kupić uzywke... mam dylemat jak chuj :cry2:

Opublikowano
Dylemat to będzie jak ją założysz (obym się mylił) nie polecam, ale może inni się jeszcze wypowiedzą na temat tej instalacji.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
  • Autor
No nic, widze że czeka mnie dalsza jazda na benzynce :P
Opublikowano
ogolnie instalacja uzywana to zly pomysl, a ta z 2006 roku to juz pomysl tragiczny, jak nie chcesz stracic duuuzo wiecej na pozniejszych naprawach to tylko nowa z gwarancja i profesjonalnym serwisem
Opublikowano

do twojego 1.8 nie zakładałbym tamtej. 5 letni parownik to raczej bez rewelacji. Jezeli lezała instalacja dłużej jak miesiąc to nadaje sie tylko na wagę albo do jakiegoś jednopunkta. Rurka w środku utlenia sie szybko i bedzie mocno brudzić filterek. membrana w parowniku już nie ułoży sie i nie wyregulujesz.

Druga sprawa to taka, ze jezeli nie stać cie na nową instalacje to tym bardziej nie zakładaj używanej. Świece i przewody wysokiego napięcia to sprawa pierwszorzedna. I trzeba wymieniać je w terminie. Wymiana samych świec albo samych przewodów nie ma sensu. taki komplet kosztuje tyle co ta używana instalacja gazowa.

Podjedź do jakiegos dobrego zakładu LPG i facet powie ci w 10 minut dlaczego nie stać cie na używana instalacje :)

Opublikowano
Zrób tak jak ja.Nie masz za bardzo kasy ,to weź sekwencje na raty ,a kasa ktora zaoszczendzisz w jazdzie na gezie ,pewnie wystarczy na rate.Ja przez pól roku zrobiłek 14 tys km,wiec liczac 1tys km=ok 200 zł oszczedności.A tak bedziesz ostatni grosz w PB walił,a kupno używanej instalki 2 gen-to zły pomysł.
Opublikowano
a kupno używanej instalki 2 gen-to zły pomysł.

Kupno nowej instalacji II generacji to nie najlepszy pomysł a używanej ani bym pod uwagę nie brał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.