Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko do osob posiadajacych rolete bagaznika z siatka taka jak w linku http://allegro.pl/roleta-bagaznika-bmw-e70-x5-i1389697737.html jak ona jest mocowane w okolicach dachu?? moze jakies foto-----> [email protected]

Obecnie posiadam kratke taka jak dawali na homologacje ciezarowa, chce sie jej pozbyc bo skrzypi, jest nie wygodna, a przede wszystkim uniemozliwia przewoz wiekszych rzeczy

pozdro

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano

Witam

Posiadam x5 e70 z roletą w bagażniku i ta roleta posiada rownież elastyczna kratke otwierana do góry jak zasłonka roleta na szybie taka sama jak Pan pokazał na allegro w linku w dachu są takie małe otwory przykryte otwieranymi klapkami .

tzn otiweramy te klapki aby odsłonić otwory rozwijamy roletę i wklładamy zaczepy rolety do tych otworów , gotowe,

Jeśli mogę poradzić to co ma pan w swojej wersji tzn metalowoą kratkę homologacyjna to tak,

kiedyś tak miałem w innym samochodzie

właściwie to nikt się tymi kratkami mnie przejmuje

jeśli zależy panu na zwiększeniu ładowności to możńa kratkę zdemontować i wyciąć szlifierką blachę która jest za siedzeniami spawy pozostałem zeszlifować delkatnie i zabezpieczyć farbą podkłądowoą żadką i pomalowąć z powrotem na czarno .

albo tak jak ja zrobiłem późńiej zdemontować kratkę podłokietnik całkowicie szczególnie nikt się tym nie przejmuje nawet smerfy, tylko raz mi zwrócilli uwagę na stacji diagnostycznej że powinienem ja wozić i tyle patrol smerów zatrzynalł mnie kilka razy rutynowo a nie razu nie wspomnieli dlaczego nie mam kratki , no chyba że wiózł bym 5 osób to wtedy może by się zoorietnowali oni na te kratki nie są naprawdę uculeni tak więc wymontować swoją na amen i kupić co najwyżej roletkę :)

pozdrawiam

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ktos zamienil rolete bagaznika na wersje z kratka, samochod nie mial opcji siatki

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
ktos zamienil rolete bagaznika na wersje z kratka, samochod nie mial opcji siatki

Chyba jedyne rozwiązanie to zmiana podsufitki? Myślałem o tym ze względu na kolor (planowałem antracyt) to przy okazji by się rozwiązała i druga sprawa.

"Dobry Boże, co się dzieje z tym światem? Popatrz tu z nieba i przypierd.l granatem."

Alpina B10 V8 4,6

E61 Edition Sport - rodzinne kombi

E39 530i 2002r - moja pierwsza miłość

Opublikowano
Ja tez planuje zmienic na czarny
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Hej,

w mojej Buni kratka zwijana jest ale w podsufitce uchwytów nie ma... Jak to można wyjaśnić ? :roll:

pozdro

Po numerze vin najszybciej wyjaśnisz :wink:

Opublikowano
Hej,

w mojej Buni kratka zwijana jest ale w podsufitce uchwytów nie ma... Jak to można wyjaśnić ? :roll:

pozdro

Po numerze vin najszybciej wyjaśnisz :wink:

Jeśli to rozkodowanie wyposażenia jest wiarygodne http://autabmw.pl/WBAFF41080L112944/bmw/vin/decode?cr=2192

to S413A Siatka oddzielająca bagażnika znajduje się na liście. :?

"Dobry Boże, co się dzieje z tym światem? Popatrz tu z nieba i przypierd.l granatem."

Alpina B10 V8 4,6

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no to moze wymieniona podsufitka? samochod po wypadku? nie wiem ile jest poduszek i gdzie sa umieszczone w X5, u mojego ojca w innym suv kurtyna byla umieszczona pod podsufitka, wybuchla podczas wypadku i troche uszkodzila podsufitke

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Oby to tylko podsufitka...
Opublikowano
no to moze wymieniona podsufitka? samochod po wypadku? nie wiem ile jest poduszek i gdzie sa umieszczone w X5, u mojego ojca w innym suv kurtyna byla umieszczona pod podsufitka, wybuchla podczas wypadku i troche uszkodzila podsufitke

Auto pewne na 99 %. Jeździło w Microsofcie w Niemczech więc raczej nikt w kombinacje się nie bawił.. Raczej wszystko wygląda na oryginał. Czy ktoś wymieniał podsufitkę ciężko stwierdzić. Muszę jeszcze podrążyć temat. Może w ASO mi coś powiedzą.

Alpina B10 V8 4,6

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
W ASO na 100% założyli by podsufitkę wg. vin.