Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam palma pracujacego na mobilnym windowsie. o ile automapa xl smiga ok, to mam problem z tomtomem ver5. wgralem mape niemiec i mimo ze wg sterowania mam sygnal z satelity, to pokazuje mi komunikat w stylu "bledny sygnal GPS". Czy to dlatego ze jestem w polsce a mam odpalona niemiecka mapa? bo skoro widzi antene a inny sofcik dziala ok to moze przy takiej konfiguracji sprzet dostaje glupawki?

Od niedawna mam sprzecik i nie testowalem jeszcze za granica, a dzis wlasnie musze wyjechac i nie wiem jak to bedzie smigac w niemczech.

Bo nie znalazlem podobnego zagadnienia na forum.

Czy sądzicie ze jak wjade do niemiec to wszystko zagra jak nalezy?

pozdrawiam

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano
witam, mam palma pracujacego na mobilnym windowsie. o ile automapa xl smiga ok, to mam problem z tomtomem ver5. wgralem mape niemiec i mimo ze wg sterowania mam sygnal z satelity, to pokazuje mi komunikat w stylu "bledny sygnal GPS". Czy to dlatego ze jestem w polsce a mam odpalona niemiecka mapa? bo skoro widzi antene a inny sofcik dziala ok to moze przy takiej konfiguracji sprzet dostaje glupawki?

Od niedawna mam sprzecik i nie testowalem jeszcze za granica, a dzis wlasnie musze wyjechac i nie wiem jak to bedzie smigac w niemczech.

Bo nie znalazlem podobnego zagadnienia na forum.

Czy sądzicie ze jak wjade do niemiec to wszystko zagra jak nalezy?

pozdrawiam

Moze pokazuje blad dlatego ze dane z sygnalu GPS-a sa poza obszarem objetym przez mape. Moze w niemczech to bedzie dzialalo, ale na wszelki wypadek zaopatrz sie w inne oprogramowanie. Polecam IGUIDANCE EU 2.1.2 na pewno nie bedziesz zawiedziony. :cool2:

Opublikowano

witam

było zgodnie z moją i powyżej napisaną przez Kolegę sugestią :-)

kiedy zaczynałem sę zblżać go granicy, na palmie zaczęły pojawiać się nazwy miejscowości i drog :-) i wszysto zaczęło działać. czyli jest ok.

PS. tomtom ver 5 jest bardzo dobry :-)

pozdrawiam z okolic Stuttgartu

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]