Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem sobie nie dawno 530d 99rok, oryginalny xenon

Bardzo razi mnie o owczy to, że lampy są zaparowane od środka

Jest jakiś sposób na pozbycie się tego? :?:

Opublikowano
Nie ty sam masz ten problem jak mialem e39 to uszczelnialem je nie raz a w jednym to az woda stala,latem problem znika chyba taki urok
Opublikowano
uszczelnialem je nie raz a w jednym to az woda stala

problem jest jak są zaszczelne

czasami warto pozdejmować gumki przewietrzające je i przeczyścić gąbki zapobiegająje włażeniu robali

a następnie albo cza zdjąć osłonkę przełącznika europa/anglia albo zdjąć częściowo gumę tą wielką przy żarówce/żarniku i pojeździć pare dni aż lampy w środku wyschną

Opublikowano

W obecnej temperaturze/aurze to dość częsty przypadek. U mnie np lampy są zaparowane kiedy przy zderzaku są trochę zawalone śniegiem i ten śnieg potem odgarniesz. W jego miejscu gdzie stykał się z kloszem lampy zostaje lekka mgiełka dopóki temperatura w lampie się trochę nie wyrówna. Tak samo kiedy jest temperatura około 0 +2 stopnie i siąpi deszcze - także lampy potrafią lekko zajść mgiełką. Tak jak ktoś pisął - lampy mają odpowietrzniki z gąbkami w środku - przeczyść te gąbki bo może są zasyfione i zaburzona jest płynna wentylacja lampy.

Pzdr.

Opublikowano
Tak jak ktoś pisął - lampy mają odpowietrzniki z gąbkami w środku - przeczyść te gąbki bo może są zasyfione i zaburzona jest płynna wentylacja lampy.

Pzdr.

Gąbki? W środku lampy? Nie czaje :|

Gdzie to dokładnie się znajduje?

Opublikowano
Na końcu lampy, przy kierunkowskazach masz takie gumowe nakładki, a w nich powinna być gąbka. Pełnią rolę odpowietrzników i powinny być drożne, ale nie puste w środku.