Skocz do zawartości

Problem z 318i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam..koledzy potrzebuje opinii..mam problem z moim bwm..dziś dolałem olej taki jaki byl, wszystko było ok po chwili zaczęło coś pukać w silniku..przed dolaniem katowałem ja regularnie ;p nic się jej nie działo wszystko chodziło jak należny,dolałem ten olej i jakby grzechotek w silnik wrzucił.. podczas jazdy początkowo jeździła normalnie ale jak się dobrze rozgrzała traciła moc obroty spadały kiedy chciały no i gasła na zawołanie.. jesli macie cos do powiedzenia na ten temat z checia poslucham ..

dzięki pozdrawiam

Edytowane przez Lamir89

Opublikowano
to jesli kolega dolewał olej to pewnie było mało tego oleju i to wystarczyło żeby silnik obrucił na panewce i nie rozumiem jednej rzeczy obroty spadaja jak chodzi na wolnych obrotach czy jak jedziesz i odroty spadają ??
Opublikowano
  • Autor
obroty szaleją przy jeździe..na początku myślałem ze coś nie tak z silniczkiem krokowym ale to nie to..dziwi mnie to bo wszystko zaczęło się po dodaniu tego oleju.. a jak zrobić te panewki.. kolego jeśli możesz wytłumacz.. dzięki z góry
Opublikowano
pierwsze pytanie czy przed dolaniem oleju był olej na miarce ?? a co do panewek do ty raczej tego nie zrobisz sam bo jak nie wiesz nawet co to są panewki to auto lepiej zaprować do mechanika i przedstaw mu sytuacje widzę raczej że na mechanice się nie znasz lepiej nie kombinuj
Opublikowano
  • Autor
tak przed dolaniem na bagnecie był jeszcze olej...
Opublikowano
No tos ładnie ją zakatował :? Kolego panewki to od spodu, odkręcasz misę i latareczka taka ze 100watt i będziesz widział końcówkę wału,jeżeli na zewnątrz wyszły to widać :? A z kolei jeżeli traci moc po rozgrzaniu to mogłeś jeżdzić na zbyt małym poziomie oleju i ci jeszcze pierścienie trafiło i kompresję traci :? No ewentualnie w najlepszym przypadku to łożysko sprzęgła lub samo sprzęgło :? Ale to musi ci zajrzeć ktoś co się zna na tym bo samemu to możesz wszystko powymieniać a się okaże że zapalniczka ci rzęzi "joke' :lol:
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano

Nie chcąc zakładać nowego tematu piszę w tym, mam pytanie odnośnie kopcenia z rury wydechowej. Obecnie jestem po wymianie silnika z 1.6 na 1.8 M40 i dość mocno kopci z rury wydechowej, silnik według mechanika jest ok. Do wymiany mam w niej kable zapłonowe jeszcze bo jeden to jest praktycznie kompletnie upalony.

Moje pytanie brzmi czy to kopcenie może być spowodowane tym że kable nie spełniają swojej właściwości i nie spala paliwa? Po wymianie kabli powinno być ok?

Opublikowano
zależy na jaki kolor kopci może być motor zajechany
Opublikowano
Mogą być przewody, może sonda itp. zacznij od tego co wiesz że jest uszkodzone.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Popraw tytuł wątku, bo go zamknę. Robi się to edytując pierwszy post.

Zgodnie z wcześniejszą obietnicą zamykam, gdyż tytuł nadal nie spełnia wymogów działu.

Jeśli autor jest zainteresowany jego odblokowaniem, to zapraszam na PW z propozycją poprawnego tytułu.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.