Skocz do zawartości

problem z odpaleniem (immobiliser?)bmw e36 1.6 m43 compact95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie...sprawa tak wygląda(mam nadzieje że nie zaśmiece forum-szuałem w tematach ale nie znalazłem odpowiedzi

w tarkcie jazdy zaczęło mi sie świecić ładowanie(wcześnij alternator miałem robiony i nie miałobyć już problemu na nastepneXXX kilometrów-wymienione bebechy miałęm wszystkie)w desperacji musiałem zawrócić i praktycznie akumulator do zera został wyjechany-juz nawet silnik przygasał..zostawilem tak auto w tych ekstremalnych warunkach jakie były(śnieg,mróz)na około 3tyg pod chmurką..wkońcu postanowiłęm nałądować aku i podjechać do elektr. który mi naprawiał alternator...wchodze do auta przekręcam kontrolki sie palą przekrecam na rozruch i cisza-nawet kontrolki nie przygasły-zero reakcji(na pych też nic )...zaciągnąłem do elektryka auto mowie o co chodzi,po sprawdzeniu podst rzeczy okazuje sie:nie załącza sie pompa paliwa ani rozrusznik-na krótko rozrusznik i pompa chodzą-na kompie wyskoczył błąd że coś immobiliser zblokowany i za chiny nie mogl elektryk go odblokować:pytanie czemu sie zblokował(akumulator był rozłączony przez długi czas)cz mógł sie rozkodować?jak go spowrotem "zaktualizować"-kasowanie błedu nic nie daje-wyswietla że nie można skasować błedu..czy można to jakoś naprawić?aku jest nowy,klucze mają dobre baterie,stacyjka jest ok,masa jest..proszę o pomoc bo ręce opadają;(

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html

Opublikowano

JA miałem podobny przypadek codz troche odmienny ale zwionzany z tym samym ale do zeczy

siad mi sterownik-komputer silnika wienc kupilem nowy razem z pestka-chipem do kluczyka i ews ktory steruje imobilajzerem a problem był taki ze po załozeniu tego kompletu do auta 0 reakcji roruchu prawdo podobnie ews czarna skrzyneczka za showkiem za długo był odłączony od aku. i pozostało mi tylko docholowac auto do serwisu bmw gdzie zaprogramowali mi kluczyk i jest ok nie wiem ile to kosztuje w polsce bo jestem teraz w norwegi i tu sa kosmiczne ceny zapłaciłem za to 1200zl

i tyle