Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam pytanko czy w e39 w lampach na soczewce przed liftem da sie zrobic cos takiego zeby swiecila tylko soczewka a nie cale szkielko wokol soczewki??

Opublikowano

szkiełka możesz wywalić (z drogowych też)

w e38 kumpla szkiełka przy soczewce pomalowaliśmy na czarno ale tam szkiełka mają dziurę na soczewkę

w e39 zrobisz to samo ale musiałbyś ładnie okleić środek by go nie pomalować

Opublikowano
przeciez te szkielkja mozna wyjąć z lampy do malowania czy cos

dyć nie pisza że do malowania nie da się wyjąć a jedynie by środka nie pomalować i równo to zrobić bo będzie widać partactwo

Opublikowano

no dobrze pomaluje wszystko cacy pieknie.

ale czy swiatlo bedzie przebijac przez farbe no i czy to bedzie jakos w miare wygladac??

:)

Opublikowano

światło na drogę daje soczewka więc tu nic się nie zmieni

a czy będzie prześwitywać przez pomalowane to zależy od tego jak się do tego przyłożysz

myśmy malowali czarnym matem na 600 stopni by nie złaziło

Opublikowano
Dzieki dajan za info:) ale powiedz mi czy bardzo perfidnie to widac ze malowane mimo ze sie przylozyliscie do tego??

nie widać tego bo e38 ma dziurę więc krawędź wyszła idealnie

nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi - musisz by środka nie zamalować wyciąć idealne kółko i nim środek szkiełka zakleić

Opublikowano
Dzieki dajan za info:) ale powiedz mi czy bardzo perfidnie to widac ze malowane mimo ze sie przylozyliscie do tego??

nie widać tego bo e38 ma dziurę więc krawędź wyszła idealnie

nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi - musisz by środka nie zamalować wyciąć idealne kółko i nim środek szkiełka zakleić

u kumpla wygląda tak :

http://i52.tinypic.com/verngh.jpg

a świeci tak :

http://i51.tinypic.com/2vmwyee.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tylko weź Panie pod uwagę, że wymontowanie szkła od długich jest nielegalne i teoretycznie nie powinienes przejśc badań technicznych. Szkło na długich jest poptrzebne aby uzyskać odpowiedni snop światła.