Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z instalacja gazowa. Kosztowala 2200 wiec jest to ta tansza wersja. Pojawily sie jednak problemy, po ok. 2tyg auto przestalo jezdzic na benzynie, w tej chwili zeby silnik mial moc trzeba z duza czestotliwoscia 'uderzac' w pedal gazu i wtedy dopiero leniwie wchodzi na obroty(na benzynie). Poza tym, czasem, przy odpalaniu zdarzy sie jakis wystrzal. Generalnie chodzi chyba o to, ze za dlugi jest kolektor dolotowy?-tak mowi gazownik. Jak bylam u niego, ten podlaczyl sie do komputera i powiedzial ze wszystko ustawione jest jak nalezy, a problem nie dzialania auta na benzynie to pewnie spalona pompa paliwa(?). Napiszcie co o tym myslicie.

Aha, autko to niebieska bmw 316i 97r. sedan

Pozdr,

Opublikowano

Jeśli to 2 tyg to moze jest jeszcze na gwarancji ...i może gazownicy Ci powinni pomóc co Ci to zakładali?

i ważna sugestia :search:

Opublikowano
no ale nie chce sie dac oszukac, oczywiscie instalacja jest na gwarancji. co moze byc przyczyna tego ze auto sie zachowuje tak dziwnie na benzynie? mial ktos podobny problem? przeplywomierz?przepustnica? pomozcie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli pojechałaś do nich sprawnym autem, to takie ma pozostać i jeździć na benzynie. Jeżeli gazownik uważa, że masz spaloną pompę paliwa, to niech udowodni, że nie daje ona ciśnienia z przodu na listwie...

Nie daj się wydymać gazownikowi. Widzę, że trafiłaś na jednego z tych, to odstawia kaszanę, a potem każe wymienić wszystko, tylko nie instalację gazową...

Wszystko się może zdarzyć i nie wykluczam zepsucia pompy, ale do takich gadek gazowników podchodź z wielkim dystansem i sceptycznie.

Już się nawet nie wypowiem na temat typu zamontowanej instalacji gazowej... aż się prosi, żeby napisać "a nie mówiłem?".

Edytowane przez __Kai__
Kai
Opublikowano
no ale nie chce sie dac oszukac, oczywiscie instalacja jest na gwarancji. co moze byc przyczyna tego ze auto sie zachowuje tak dziwnie na benzynie? mial ktos podobny problem? przeplywomierz?przepustnica? pomozcie

Ja pisałem juz gdzies w innym watku ze w moim przypadku upaliły sie koncowki wtryskiwaczy(kapturki) i przestal chodzic na benzynie.

518i LPG - wersja poscigowa :)
Opublikowano

heh długi kolektor powiadzasz?!powiedział gazownik?

ja myśle ze to brak jego doświadzczenia predzej jest przyczyną tego ze ci auto nie jeżdzi!

zajrzyj po kolektor ssący tam pod nim masz silnik krokowy, podejrzewam ze od strzału spadł wąz gumowy z niego i to bedzie to na 99%,

po 2 posprawdzaj cały układ dolotowy od filtra do kolektora czy jest szczelny!