Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ma ktos jakies doswiadczenie w doposazaniu e60 przed liftowd w CIC navi ?

Wlozylem to radio do swojego auta, (fabrycznie zwykly odtwarzacz m-ask bez navi)

Generalnie wszystko dziala bez zastrzezen (nawet ze starym kontrolerem i-drive)

Jedyne co strzela focha to funkcja nawigacji wlasnie, czasem dziala, jednak przewaznie wyswietla sie komunikat - starting navigation system.

Edytowane przez brtl
Opublikowano (edytowane)

jako ze mamy mase odpowiedzi postaram sie je krotko zreasumowac :lol:

po malym researchu wiem, ze nawigacje aktywuje sie kodami FSC - dostepnym u dealera BMW sa trzy kody FSC :

1. aktywujacy nawigacje

2. aktywujacy mapy

3. aktywujacy obsluge glosowa

Jako, ze moja nawigacja jest wyjeta z innego auta, potrzebuje kod FSC nr. 1

Mapy sa zdecydowanie aktywne, bo jak pisalem wczesniej - nawigacja sama w sobie dziala - tyle, ze nie zawsze :)

Polecen glosowych zdecydowanie nie potrzebuje.

A teraz krotko o dostepnosci ow kodow i ich cenach.

1. na razie chyba nie ma nigdzie dostepnego generatora tych kodow - pozostaje ASO - cena 800zl.

2. do zakupienia w ASO wraz z kompletem 3plyt DVD z najswiezszymi mapami - koszt ~1200zl w Polsce, w niemcowni troche taniej, jednak zdecydownaie najtaniej tutaj - http://www.fscmap.com/index.html 100usd razem z mapami. Kontaktowalem sie mailownie - nie moga wygenerowac kodu nr. 1 :cry:

3. nie znam szczegolow

Jak tylko dowiem sie czegos wiecej, bede pisal na bierzaco.

mam nadzieje, ze info jeszcze komus sie przyda :wink:

Edytowane przez brtl
  • 1 miesiąc temu...