Skocz do zawartości

530d M57 wyciek ropy pod wtryskiwaczem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ... pomóżcie co robić.... zauważyłem niewielki lecz smierdzący problem.. mianowicie na jednym wtryskiwaczu lekko wycieka mi ropa zdjąłem kolektor i dokręciłem rurki stalowe doprowadzające paliwo z CR ale nadal jest wyciek. Wyraźnie widac jakby to bylo pod wtryskiwaczem. Próbowałem również dokręcić dwie nakrętki od góry mocujące wtrysk ale bez efektu.

Przy okazji prac garażowych wywaliłem klapki z kolektora dolotowego. wydaje mi się że nawet lepiej się wkręca od dołu na obroty. Powiem że przy tych klapkach jest sporo roboty . Zaślepiłem miejsce po trzpieniach śrubką M5.

Wiem że wtryskiwacz ma dwie uszczelki oring 22x2 na górze i jakaś mała miedziana pewnie na dole przy dyszy.

Jest też problem z wyjęciem wtrysku.

Poradźcie co robić czy przy okazji wymieniać wszystkie uszczelki .. . które?

aha na GT1 korekcje mają w normie .... także nie ciekną.

tomek

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano

sprawdzilem podczas pracy wtrysk dokładnie i wyglada że przepuszcza pod cewką sterującą.... ja to uszczelnić??

czy można jakoś dokręcić ta dużą nakrętke 30mm ?

może mi ktos poradzic z forumowiczów???

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano
Może poszukaj jakiegoś warsztatu co się specjalizuje w regeneracjach wtrysków i powiedz jaki masz problem i zapytaj co mogą z tym zrobić, postaraj się potwierdzić to co zaproponują gdzieś indziej może być inne miasto i telefonicznie, wiem, że ciężko sprawdzić czy chcą Cie naciągnąć czy dobrze prawią, ale chyba warto spróbować. Pozdrawiam.
Opublikowano
przepraszam za moje niedouczenie na forum.... panowie przy wtryskiwaczu samemu w garażu nic się nie da zrobić..... jedynie serwis niekoniecznie ASO ale serwis....

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004