Skocz do zawartości

problem z biegiem wstecznym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!dawno sie nie udzielałem, ale takie życie ;-)

Mam pewien problem związany z wrzuceniem biegu wstecznego, a mianowicie - próbując wrzucić bieg wsteczny musze użyć bardzo dużej siły i nie czuję w ogóle tej "blokady" która daje nam znać ze nie wrzucam jedynki.

nie wiem czy sie dobrze wyraziłem :wink: ale chyba każdy wie o co mi chodzi.

uszkodzeniem czego może to być spowodowane? gdzieś wyczytałem - ale nie dam sobie ręki uciąć za to :wink: - że to wina jakiegoś "wodzika" i konieczne jest do wymiany tego zrzucenie skrzyni i wału?? (to jest czyjas opinia - ja ją tylko tu przytaczam w skrócie).

jaka jest wasza opinia, co moze byc powodem dolegliwości.

pozdro!

!!! biało-niebieska szachownica !!!
Opublikowano

Podejrzewam, że lewarek zmiany biegu jest już tak luźny że problem jest nie tylko ze wstecznym, który wymaga sporego odchyłu w lewo aby wrzucić, lecz także z utrafieniem innych biegów.

Obejrzyj sobie od spodu jak bardzo wyrąbany jest już zespół łączników do lewarka biegów.

Opublikowano
  • Autor
Podejrzewam, że lewarek zmiany biegu jest już tak luźny że problem jest nie tylko ze wstecznym, który wymaga sporego odchyłu w lewo aby wrzucić, lecz także z utrafieniem innych biegów.

Obejrzyj sobie od spodu jak bardzo wyrąbany jest już zespół łączników do lewarka biegów.

hm, zobacze sobie to o czym piszesz, ale nie mam niestety lub stety :) objawów o którch piszesz, nie ma problemów z wrzucaniem biegów ani z redukcją biegów. nie ma zgrzytów, zakleszczeń lub innych przypadków.

pozdro!

Opublikowano
Z tymi rzeczami nie będziesz miał problemów. Problem jest w tym że lewarek jest już mocno z lewej strony i jeszcze istnieje potrzeba go przechylić aby wsteczny wrzucić.
Opublikowano
  • Autor
nikomu nic więcej nie przychodzi do głowy?? :?: