Skocz do zawartości

problem z biegiem wstecznym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!dawno sie nie udzielałem, ale takie życie ;-)

Mam pewien problem związany z wrzuceniem biegu wstecznego, a mianowicie - próbując wrzucić bieg wsteczny musze użyć bardzo dużej siły i nie czuję w ogóle tej "blokady" która daje nam znać ze nie wrzucam jedynki.

nie wiem czy sie dobrze wyraziłem :wink: ale chyba każdy wie o co mi chodzi.

uszkodzeniem czego może to być spowodowane? gdzieś wyczytałem - ale nie dam sobie ręki uciąć za to :wink: - że to wina jakiegoś "wodzika" i konieczne jest do wymiany tego zrzucenie skrzyni i wału?? (to jest czyjas opinia - ja ją tylko tu przytaczam w skrócie).

jaka jest wasza opinia, co moze byc powodem dolegliwości.

pozdro!

!!! biało-niebieska szachownica !!!
Opublikowano

Podejrzewam, że lewarek zmiany biegu jest już tak luźny że problem jest nie tylko ze wstecznym, który wymaga sporego odchyłu w lewo aby wrzucić, lecz także z utrafieniem innych biegów.

Obejrzyj sobie od spodu jak bardzo wyrąbany jest już zespół łączników do lewarka biegów.

Opublikowano
Podejrzewam, że lewarek zmiany biegu jest już tak luźny że problem jest nie tylko ze wstecznym, który wymaga sporego odchyłu w lewo aby wrzucić, lecz także z utrafieniem innych biegów.

Obejrzyj sobie od spodu jak bardzo wyrąbany jest już zespół łączników do lewarka biegów.

hm, zobacze sobie to o czym piszesz, ale nie mam niestety lub stety :) objawów o którch piszesz, nie ma problemów z wrzucaniem biegów ani z redukcją biegów. nie ma zgrzytów, zakleszczeń lub innych przypadków.

pozdro!

!!! biało-niebieska szachownica !!!