Skocz do zawartości

320i e36 91r. jak wylaczyc asc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. To dziwne ale w mojej becie jest jakis rodzaj asc. Nie ma zadnego wlacznika ale nie mam mozliwosci nawet ruszyc z piskiem. od razu cos jakby dusilo auto.w czasie jazdy nie widac roznicy, zadne kontrolki sie nie pala. dodam jeszcze ze w zimie tez ladnie sie trzyma drogi, nie ma problemu z ruszaniem na sliskiej nawierzchni itd.wiele osob twierdzi ze w tym roczniku(91r) nie bylo montowane asc ale ja jestem pewny ze u mnie jest i strasznie mnie denerwuje i chce sie jakos tego pozbyc. bo co to za przyjemnosc jezdzic bmw jak nie mozna latac bokiem:)
Opublikowano
wlasnie wiem ze asc bylo montowane w nowszych rocznikach. ze dusi to moze lekko przesadzilem ale jak probuje zerwac z miejsca czy wprowadzic w poslizg to cos jakby mi na to nie pozwalalo. nawet zapiszczec jest ciezko a nie brakuje mocy becie.duzo czytalem o asc i u mnie wszytsko sie zgadza. jezdzilem juz innymi beemkami i nawet jak mialy mniejsze silniki to latwo bylo postawic je bokiem a zima to juz w ogole malo ktora mozna bylo pojezdzic normalnie. ja swoja za**lam po sniegu i nic sie nie dzieje, zadnego ciagania tylu samochodu. dodam jeszcze ze jak chce sie zawrocic w miejscu to wyrzuca mnie na zewnatrz. o kreceniu baczkow nie ma mowy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób zdjęcie przepustnicy,lub sam sprawdź.

Przy ASC jest dodatkowa przepustnica element nr 4 i jeszcze kilka elementów jak guma przepływomierza .

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB51&mospid=47442&btnr=13_0391&hg=13&fg=15

właśnie, dobry pomysł :)

Opublikowano
Lepiej zapytaj poprzedniego właściciela czy coś wie na ten temat,może np.jego rodzice bardzo się martwili i zamontowali tam jakiś wynalazek :wink: Tak serio to nie słyszałem i nigdzie nie znalazłem informacji na temat ASC w e 36 z 91r,ale może kiedyś ktoś na serio udoskonalił Twój wóz,pozdrawiam