Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do fachowców :)

Po odpaleniu mojego ropniaczka gdy jest zimny silnik strasznie sie tłucze i nierówno pracuje.z rury wydobywa sie kupe białego dymu.

Po złapaniu temperatury pracuje równo i cicho ale czasami w trakcie dodawania gazu traci delikatnie moc i dopiero popuszczenie gazu i ponowne dodanie załatwia sprawe.

Bardzo prosze o ewentualne przemyslenia na ten temat.

Opublikowano

No własnie świece mi chodziły po głowie ale co z tym muleniem podczas jazdy?

To chyba nie jest wina świec?

Opublikowano
No własnie świece mi chodziły po głowie ale co z tym muleniem podczas jazdy?

To chyba nie jest wina świec?

jak silnik ciepły to swieczki nie mają wpływu ... najlepiej wymien wszystkie 4 koszt ok 200zł+wymiana. Co do zamulenia to może być to zaworek sterujący turbo, lub padająca przepływka jak gwałtownie wciskasz gaz to szybko reaguje??

Opublikowano

Gdy normalnie jadę i szybko wcisnę do reaguje szybko natomiast podczas tego zamulenia musze poprostu popuscic gaz i dodac ponownie

A tak przy okazji czy te usterki typu zaworek lub przepływomierz wyjda na kompie?

Opublikowano

zaworka nie wykaze na kompie koszt 100zł sam wymienisz bez najmnejszego problemu :D na samym początku mozesz podmienic z zaworkiem egr (poszukaj na forum) i wtedy sie upewnisz:) dopiero zaczynam zabawe z INPA ale z tego co wiem to wywali bład np 38 air mass meter (tak było u mnie) a poza tym możesz podczas jazdy zobaczyc jak oblicza(jest taka opcja w inpie)

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polecam najpierw sprawdzić szczelność dolotu powietrza i układu podciśnienia sterującego turbiną i egr. Prawdopodobnie to jest przyczyna spadków mocy.
Opublikowano
zaworka nie wykaze na kompie koszt 100zł sam wymienisz bez najmnejszego problemu :D na samym początku mozesz podmienic z zaworkiem egr (poszukaj na forum) i wtedy sie upewnisz:) dopiero zaczynam zabawe z INPA ale z tego co wiem to wywali bład np 38 air mass meter (tak było u mnie) a poza tym możesz podczas jazdy zobaczyc jak oblicza(jest taka opcja w inpie)

pozdrawiam

pokaże błąd na kompie jeśli zaworek jest niesprawny całkowicie , nie pokaże błędu jeśli filterek jest zabrudzony i nie działa tak jak powinien...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/