Skocz do zawartości

Przewody wysokiego napięcia bmw e30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pierwszy raz podłączam przewody wysokiego napięcia i nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Może ktoś mi podpowie? Jakiś schemat albo coś?
Opublikowano
witam powinny byc numery na kopulce ktory przewod do ktorej swiecy idzie pozdrawiam
Opublikowano
jesli przewody sa oryginalne to powinny byc na nich napisy beru i liczby do 1 do 6 jesli to m20/30 nie wiem jak jest np w m10 4 cyl.. kolejnosc zaplonu w bmw to 1-5-3-6-2-4 czyli w takiej kolejnosci musisz je podlaczyc.. troche sposob moze prymitywny ale ja robilem tak ze wkladalem srubokret w 1 cylinder ten 1 od chlodnicy krecilem kluczem 22 pod wiskoza i gdy tlok byl w GMP czyli(na samej gorze) to palec zaplonowy powinien ustawic sie i dotykac bolca w kopulce zaplonowej.. i tam podlaczasz 1 najkrotszy przewod.. reszte za 1 podlaczasz pokolei w kolejnosci jak wyzej 5- 3- 6- 2- 4 i do tych cylindrow.. kazdy przewod jest dluzszy od 1 wiec nie pomylisz,, pisalem tu o motronicu.. w l jetronicu robisz to samo tylko aparat jest w bloku. :D pozdr
Nie wazne przy czym stoisz.. Wazne jak tym jezdzisz
Opublikowano
pisalem o l jetronicu .. pozdr.
Nie wazne przy czym stoisz.. Wazne jak tym jezdzisz
Opublikowano

Witam

Procedura jest bardzo prosta. Była opisywana w dziale Zrób to sam. Jest też opisana w każdej książce typu Sam naprawiam E30.

Zamykam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.