Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jak w temacie posiadam sekwencję biego b3 obecnie mam czerwone valteki ,jakie by były najlepsze wtryski do tej instalki,słyszałem o magic jet co o nich sadzicie lub jakie inne proponujecie.
Opublikowano

magic jet (pojedyncze) ok - sam mam takie

ja jednak polecam hana h2000 (pojedyncze) - są po prostu lepsze, minimalnie droższe

jak będę musiał wymienić takie kupię, gdy montowałem instalacje nie było ich w ofercie, gdyby były to bym je zakupił

Opublikowano
Powiedz mi dlaczego pojedyncze?bo ja na necie widzę w listwach po 3 szt.jaka jest różnica?Słyszałem o hana ale one za szt.120zł a MJ za listwę czyli 3 szt. 170zł,zdaję sobie sprawę że cena za jakość.
Opublikowano

pojedyncze, ponieważ schowasz sobie je pod plastik, a także będą krótsze wężyki co ma wpływ na jakość i poprawność instalacji gazowej i jej montaż

warto dopłacić, ja bym tak na pewno zrobił, magici są wrażliwe na polski gaz, który nie jest za czysty

pojedyncze dlatego:

http://i46.tinypic.com/192uxh.jpg

http://i48.tinypic.com/4q0c2x.jpg

to mój silnik, instalacji nie widać

Opublikowano
a ja od Siebie polecam Matrix także bardzo dobre 60kkm zero problemów hana słyszałem także same bdb opinie

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
Panowie decyduję się na hana tylko powiedzcie jakie do mojej 320i 150KM powinny być bo są trzy rodzaje,i czy do instalki sekwencji diego g3 będą pasowały bo kompletnie o lpg nie mam pojęcia.
Opublikowano

Sprawdź w ustawieniach sterownika gazu czy masz do wyboru typ Keihin wtryskiwacza.Jeśli tak to możesz śmiało zakładać.

Jaki typ ciężko powiedzieć.Ja mam u siebie czerwone i jadą w dolnej granicy.Czyli mają duży zapas w górę.

Sądzę że u ciebie czarne na ciśnieniu 1,1 Bar powinny być OK.

Opublikowano
Ok,rozumiem,choć w opisie jest napisane,że dla mojej pojemności właśnie czerwone,ale jak pojadę do gazownika i podepnie mi pod kompa to będzie wiadomo czy te wtryski się nadają,sorki ale wolę się dwa razy zapytać bo co do gazowników jestem niestety trochę uprzedzony,ponieważ koleś co mi zakładał instalację po prostu odwalił babola.
Opublikowano

Popatrz tutaj:

http://picasaweb.google.com/variogas.wawa/Wtryskiwacze#5556512913934602738

Ja mam 31 KM z cylindra i ciśnienie gazu 1 Bar i wtryski czerwone.Mnożnik zaczyna się na 1,2 i kończy na 1 czyli idelanie jeśli jesteś w tym zorientowany.

U ciebie jest 25 KM z cylindra.Czyli przy ciśnieniu 1 Bar wypadałoby założyć Hana czarną.Ale każde auto jest inne i zrobisz jak uważasz.