Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem w moim autku od jakiegoś czasu kierownica ciężej pracuje nadmieniam że stan płynu jest i odpowietrzony układ w związku z tym co może być pompa??

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Może byc papa ale sprawdz jak wyglada olej jak jest stary gesty to masz przyczyne,wymien i po problemie.Olej do wspomy ATF czerwony .Jestes nowy na forum twój pierwszy post rozumiem,na tym forum jest taka zasada zanim o cos pytasz sprawdz czy nie był taki temat poruszany jest tego naprawde multum.Wystarczy użyć szukajki :cool2: Pozdrawiam
Opublikowano
no właśnie wymieniłem płyn na mobila ATF 320 nic nie dało, jakie efekty daje kulawe łożysko, kierownica chodzi ciężkawo, czy się jakoś smaruje kolumnę
Opublikowano

Na górnym mocowaniu czyli łożysku ,obraca się cały mcpherson i mimo dobrej maglownicy (gdyż również może być zatarta i ciężko chodzić) i sprawnej pompy będzie ciężko chodzić kierownica.

Najłatwiej sprawdzić odkręcając końcówki kierownicze od mcphersona i skręcać kołami na podniesionym samochodzie ręką.

Opublikowano
Jak mi padała pompa to wspomaganie chodziło tylko kiedy dodawałem gazu. Spróbuj z gazem pokręcić kierownicą czy jest tak samo.