Skocz do zawartości

316i problem z chłodzeniem - uszczelka pod głowicą???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mianowicie wszystko po kolei wypisze :

1.Zimny Nawiew

2.Bardzo szybki ubytek płynu podczas jazdy (dosłownie po chwili jazdy baniak pusty)

3.Wskazówka temp. wskakuje na MAX a silnik zimny :szok:

4.Problem z odpowietrzeniem

5.Biały dymek i woda leci z tłumika (gdy dodam więcej gazu woda jakby delikatnie pryskała) :przestraszony:

6.Obroty Silnika dziwnie skaczą

7.Silnik się też dość szybko grzeje

Jutro ide do mechanika , Wymiana uszczelki pod głowicą to cały problem i czy to wystarczy ? czy jeszcze coś wam chodzi po głowie co jest do wymiany ? :zalamany: :zalamany:

Opublikowano
A możesz mi powiedzieć jaki koszt (około) jest tego wszystkiego wiem tylko że za wymiane uszczelki bierze koleś 200 zł ??
Opublikowano
tak wiem że trzeba zrobić jutro jadę go do mechanika odstawić . A jak myślisz może się okazać że coś jeszcze poważnego będzie , bo najlepiej by było jak bym się zmieścił w przedziale 500 zł .
Opublikowano
Tak naprawdę nie wiadomo dopóki się nie rozbierze, myślę że 1000 zł powinieneś mieć przygotowane na tą okoliczność, różnie może się okazać a lepiej zrobić wszystko za jednym zamachem niż później znów rozbierać.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
tak wiem że trzeba zrobić jutro jadę go do mechanika odstawić . A jak myślisz może się okazać że coś jeszcze poważnego będzie , bo najlepiej by było jak bym się zmieścił w przedziale 500 zł .

przy czterech garach powinieneś się zmieścić a może jeszcze zostanie na browara

ale różnie to bywa

Opublikowano
Jak sie zmieszcze w tym przedziale będzie super Jutro was poinformuje co i jak o 16 jadę do mechanika więc wieczorem wszystko opiszę co i jak z tym było , mechanik za pewne mi wszystko na miejscu powie