Skocz do zawartości

Jak zmienic jezyk w liczniku w e38 1997 wersja bez duz.kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszytkich, wiem ze jest cos takiego jak funkcja search ale roZne rzeczy pisza, prosze wiec o szybka pomoc a nie o negowanie moich umiejetnosci;) zmienilem z e39 na e38 z 1997, mam wersje bez tego duzego kwadratowego kompa po srodku, i potrzebuje zmienic jezyk w komputerze na liczniku itd. Z angielskiego na niemiecki. Prosilbym o dokladne bardzo dokladne wskazowki krok po kroku jak to zrobic, bede wdzieczny za szybka pomoc;)
Opublikowano
moim zdaniem wystarczy tylko wyłączyc zasilanie auta poprzez odłączenie akumulatora na jakieś 2 minuty, a po ponownym załączeniu powinien byc już aktywowany język niemiecki(język, który jest językiem głównym w BMW). pozdrawiam
Opublikowano
A jednak, jeżli twoje BMW jest z niemiec a nie z np włoch to po odpięciu aku na chwile, jezyk ustawi się na niemiecki. Można tez zmienic to trzymajac prawy lub lewy przycisk na liczniku nie pamietam dokładnie.
Opublikowano
no z tym trzymaniem to nie takie proste jak piszesz kolego, nie jestem paluszkiem robiony zebym juz nie probowal roznie w ten sposob;) nie pamietam jednak dokladnie jak to sie robilo, prosilbym wiec o pomoc bez odpinania klem w normalny sposob. Napewno wiekszosc z was wie a zaden sie nie pochwali bo se mysli ze jestem burak i nie umiem szukac... z góry dzieki za pomoc takim ; ) prosze o wsparcie :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Potrzebny komputer, czasami szło ręcznie w testach zegarów, ale to rzadko. Także tylko NCS, SSS, DIS.
Opublikowano
uuuu ; / a mozesz kolego mi przyblizyc co to za skroty:)? no wlasnie mnie wydawalo sie ze tez jakos to w zegarach szlo, ale dokladnie nie pamietam jak, no i jesli nawet mozna a u mnie np by sie nie dalo to jak to zrobic tym sposobem co mowisz dokladniej ? ja nie posiadam zadnego kompa i napewno sie do kogos wybiore tylko musze mniej wiecej wiedziec kogo szukac i z jakim kompem i co powiedziec dokladnie ; )
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
uuuu ; / a mozesz kolego mi przyblizyc co to za skroty:)? no wlasnie mnie wydawalo sie ze tez jakos to w zegarach szlo, ale dokladnie nie pamietam jak, no i jesli nawet mozna a u mnie np by sie nie dalo to jak to zrobic tym sposobem co mowisz dokladniej ? ja nie posiadam zadnego kompa i napewno sie do kogos wybiore tylko musze mniej wiecej wiedziec kogo szukac i z jakim kompem i co powiedziec dokladnie ; )

W zegarach to musisz wejść w testy zegarów, opis na forum i tam pod którymś testem jest wybór języka, ja np. mam tylko niemiecki, ale wiele razy zmieniałem na np. angielski. Skróty które podałem to oryginalne programy diagnozy BMW + jeszcze carsoft. Są one wszystkie na forum jednak instalacja dla początkującego jest bardzo trudna.