Skocz do zawartości

316i - przepływomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Jak będziesz miał gdzie to wrzuć 4 przy 60 i jedz zobacz gdzie wskazówka leży i jak sie będziesz rozpędzał albo ciągle trzymaj gaz do dechy aż do 100 albo przy dajmy 90-100 depnij na max mi wtedy wychodzi za skale ale przy mniejszych prędkościach nie
Opublikowano
ok o 18 bede jechal o 21 gdzieś wrócę to napisze ci co i jak.
Opublikowano
Przy 60km/h i kick down to wskazówka idzie do końca nawet za 20l.A rozpędza się dość szybko na 4 od 60km/h.
Opublikowano
  • Autor
No to u mnie coś nie tak jest juz zaczyna mnie to wk****** cholera wie o co chodzi na obydwóch nie idzie i na starej i na nowej przy 60 na 20 l
Opublikowano
Ale może trzeba wziąć pod uwagę to że ja mam 118km a ty 105km?Może nie ktoś sprawdzi kto ma taką samą wersję.
Opublikowano
  • Autor
Fakt nie zwróciłem na to uwagi może sprawdze na youtube sprint od 0 do 100 jak to u nich wyglada:)
Opublikowano
  • Autor
A wiec widziałem jeden i koles nawet powyzej 100 km w 316 i nie miał wskazówki na 20 miał 18
Opublikowano
  • Autor
Przepływka sie "dotarła" teraz na 4 biegu juz przy 60 wskazówka idzie za 20 l ciągnie równo nie zawiesza się jednak potrzebne były kilometry
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Mam problem chyba z przepływką do m43tu, 1895ccm 105km od 316i z 2000r wiadomo ze orginał BOSCH to orginał ale nadaje sie cos takiego http://allegro.pl/bmw-e46-e-46-316-318-i-przeplywomierz-meyle-i2540414508.html bosch kosztuje 500zł, a MEYLE 300pln pytanie czy meile nie bedzie zachowywac sie jak typowe chinskie podróbki?

dodam ze permanentnie świeci mi się Check engine,ale auto zachowuje sie prawie normalnie (przy dodaniu gazu przyspiesza delikatnymi skokami i pali 11l przy emeryckiej jezdzie) na kompie wyskakuje mi "błąd składu mieszanki" za cholerę nie wiem co robić. czy to jest przepływka, sonda,czujnik temperatury czy jeszcze cos innego.

Opublikowano
  • Autor
Jak chcesz ryzykować to ryzykuj później dwa razy wydasz pieniądze bo okaże się ze na nowej albo więcej pali albo falują obroty albo przy 4 tys się zastanawia.