Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Kupiłem samochód Bmw e32 7 nie wiem jaki olej był w silniku chciałbym wymieńic olej do silnika i filtr olejowy BMW ma przejachane 300 tyś km.

Proszę o odpowiedz

Opublikowano

Filtr z filtrona kosztuje około 17zł E32 według wskazań tabeli nie może jeździć niżej niż na półsyntetycznym oleju ja zmieniałem 3 dni temu został zalany Mobil zdaje się 10w40 weszło 5,5 litra do stanu litr kosztował 22zł.

Jak pojedziesz do warsztatu specjalizującego się w wymianach doradzą ci odpowiedni olej. Jaki wlejesz to wlejesz ważne żeby raczej był to półsyntetyk z wyższej półki oleje Castrola mają dobrą opinie i ja to potwierdzam akurat używałem w 2 suwowym Crossie i miał najlepsze właściwości z pośród innych na których jeździłem. Ja wlałem mobila bo jest dobrej jakości w dobrych pieniądzach.

Opublikowano
castrol magnatec 10w40

Również na nim jeżdżę.Co do filtra to zainwestuj parę zł więcej np w kneht-a czy mann-a.Ostatnio filtrony uznaniem się nie cieszą że względu na to że lubią się mnożyć w pusze oleju(czyt. pękają na pół :evil: )

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Generalnie Mobil, Castrol, Valvoline 10W40 - bardzo zbliżone parametrami ważniejesze żeby wymieniać na czas z dobrym filtrem oleju. Jak samo miasto to myśle że co roku lub 10000km. No i pamiętać o oleju w skrzyni biegów co 50000-60000km o specyfikacji zalecanej przez producenta.
Opublikowano
castrol magnatec 10w40

Również na nim jeżdżę.Co do filtra to zainwestuj parę zł więcej np w kneht-a czy mann-a.Ostatnio filtrony uznaniem się nie cieszą że względu na to że lubią się mnożyć w pusze oleju(czyt. pękają na pół :evil: )

Co do filtrona kolega ma racje, u mojej żony w Seacie Toledo pękł sam z siebie, wcześniej nigdy coś takiego mi się nie stało w żadnym aucie. Powiedziałem sobie koniec z filtronem