Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj wymienili mi odmę w 528i 2000r ponieważ była zapchana, przeczyszczony został również krokowiec bo zasyfiony był i prawie nie ruszał się,przepustnicę też powycierali, wszystko złożyli. Dojechałem do domu i zaczęły mi obroty świrować ( skaczą przy redukcji biegu na luz do 1700 obr ) zadzwoniłem do fachowca i powiedział, zostało to wszystko rozebrane i powinno sie za chwilę wszystko ułożyć jak nie do mam podjechać do niego. Ktoś może miał podobny problem? i samo się uspokoiło po czasie? Może odpiąc jedną klemę od aku na chwilę?
BMW było jest i będzie.
Opublikowano
przepustnica może Ci przepuszczać lewe powietrze. Ja miałem swoją bardzo zasyfioną i wzrastały mi obroty przy wciśnięciu sprzęgła. Po wyczyszczeniu przepustnicy obroty szły mi na maksa. Okazało się że mam pękniętą przepustnicę. U Ciebie może być podobnie. Po wyczyszczeniu nagaru rozszczelniłeś jakieś pęknięcie albo jeszcze coś innego i ciągnie lewe powietrze. Sprawdź jeszcze raz przepustnicę.
Opublikowano
Czy przepustnice należy po czyszczeniu zaadoptować? jak tak dalej będzie to musze podjachać do tego mechanika co mi to robił bo sam nie potrafię tej przepustnicy wyjądz, a mam do niego 45km.
BMW było jest i będzie.
Opublikowano
dzisiaj rano na zimnym silniku odpaliłem samochód to obroty było ok 450-550 i telepało trochę silnikiem (pewnie przez niskie obroty) jak sie już trochę zagrzał to było wszystko ok. Przepustkę będzie musiał fachowiec odkręcić chyba jeszcze raz bo stawiam na nią.
BMW było jest i będzie.
Opublikowano
Z tymi opaskami też tak możebyć jak piszesz. Jadę jutro rano bez awizacji do mojego fachowca w Katowicach i niech posprawdza wszystko bo przed wizytą było ok :cool2: Mechanik robi juz wiele lat przy BMW i mówił, że rzadko kiedy czyści przepustnicę. Odmy jak twierdził wymieniał już około 100.
BMW było jest i będzie.