Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich jestem od jakiegoś czasu zadowolonym użytkownikiem BMW E34 AUTOMAT ale ostatnio mam problem ze skrzynią biegów. a wiec jak odpalę auto to czuć jak by się co paliło jak włączę bieg to auto nie jedzie tylko zaczyna się powoli rozpędzać ale silnik wyje tak jak by sprzęgło objerzdzało .
Opublikowano
Witam, uszkodzony konwerter hydrokinetyczny lub tarcze sprzęgła pierwszego biegu. Spróbuj ruszyć na trybie M lub *, jeżeli wtedy nie ruszy to konwerter. Tak czy siak skrzynia do remontu.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Witam, uszkodzony konwerter hydrokinetyczny lub tarcze sprzęgła pierwszego biegu. Spróbuj ruszyć na trybie M lub *, jeżeli wtedy nie ruszy to konwerter. Tak czy siak skrzynia do remontu.

A jaki to tryb M ?? Ja tam mam tylko S - sport, E - economy, * - zimowy :)

Opublikowano
Auto na S jak i M jedzie tak samo powili się rozpędza na każdym biegu to samo dodam jeszcze ze teraz zobaczyłem ze z łączenia skrzyni z silnikiem wycieka olej. na biegu R to samo.
Opublikowano
miłem podobny problem ze swoją skrzynią ale na szczescie mam kolege który takie skrzynie robi po pierwsze spróbój włączyć * i wybrać 3 powinien równo ruszyć miedzy 1500 a 2000 obrotów następnie po osiagnieciu 2500 tys przełacz na ;D; i powinien przerzucic na wyzszy bieg cały czas na * jeżeli masz wyciek trzeba sprzwdzić stan oleju w skrzyni ponieważ w skrzyni znajduje się turbina tzw bańka jeżeli będzie mało oleju to też będzie szwankować i uczucie ślizgania sprzęgła
Opublikowano
dolałem oleju bo trochę wyciekło zrobiłem tak jak kazałeś auto zmienia biegi ale efekt jest taki jak by się sprzęgło ślizgało
Opublikowano
cos podobnego jak na * tez jest takie uczucie bo skrzynia nie przekazuje pełnej mocy jak na "e" lub "s" może jest problem z pozycjonerem przełączania trybów e.s.* i cały czas jezdzisz na sniezynce
Opublikowano
jeżeli chcesz się dowiedziec szczegółowo to mam kolegę który robi tylko automaty ja swoja bawarkę kupiłem za grosze ponieważ była uszkodzona skrzynia automatyczna zaprowadziłem do kumpla i skrzynia chodzi jak marzenie jak się spytał po rozbiórce mojej skrzyni co robimy kupujemy używke czy remont stwierdziłem ze remont ale wszystko było na wierzchu i było widać co jest grane mój adres e-mail [email protected] w razie pytań
Opublikowano
moim zdaniem spaliły się tarczki.Jeżeli przy dolewce olej śmierdział spalenizną to skrzynia trup.Wyciek między skrzynią a silnikiem może świadczyć o wycieku ze sprzęgła hydrokinetycznego lub też uszkodzony simmering na wale korbowym
Opublikowano
witam ze skrzyni smierdz spalenizną mawet jak auto stoji odpalone ma. a jak jezdzilem ma M to auto i tak szybciej nabieralo predzkosc niz teraz na E CZY S
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam mam pytanie zobaczcie na tabliczce i powiedzcie jaki to madel skrzyni

takie numery sam na tabliczce

GM ---- GZ

part no 96015627

serial no 0061858

F10 ---

tak wyglada tabliczka