Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jestem nowym posiadaczem BMW i od razu problem...

Sprawa wygląda tak; kupiłem wczoraj auto od kolesia-auto było uderzone w przedni prawy błotnik. wymieniony był cały błotnik na nowy i amortyzator (czy cos wiecej to nie wiem). dzisiaj doprowadziłem zawieszenie do porządku i pojechałem na ustawienie zbierznosci. Facet pozakładał wszystko na koła odpalił kompa i sie okazało ze prawe koło jest przekoszone- kąt pochylenia wynosi cos ok. 1stopień tak że podczas jazdy bedzie mi zapewne darło wewnętrzną stronę opony... ten sam mechanik powiedział ze w BMW e46 z przodu raczej nie ma możliwosci ustawienia kątów i moge mieć w związku z tym problem.... czy to prawda? czy u góry przy kielichu tez zadnej regulacji nie ma i nie mozna tego w zaden sposób wyleczyć? prosze o porade bo sie załamałem jak usłyszałem to dzisiaj w warsztacie..!!!! czyżby to oznaczało że podczas dzwona uległ przesunięciu kielich?

najpiękniejszy dźwięk na świecie- R6 w BMW
Opublikowano
Można ustawić kąt , na kielichu jest jeden bolczyk ustalający , którego trzeba ściąć . Musisz popuścić trzy nakrętki na klucz 13 ale nie do końca bo szpilki wypadną ci z otworów ,zobaczysz przy tym że otwory są podłużne . Prawdopodobnie amortyzator kiepskiej firmy .
Opublikowano
dokładnie zwrotnica wbrew pozorom przy uderzeniu lubi się skrzywić więc sprawdź dokładnie

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

ja też ma mten problem tylko że u Mnie jest az 3 stopnie po za normę :mad2:

u Ciebie skorygujesz chyba rozpórka tak jak arton to zrobił

a Mi nie ma kto pomodź :cry2: