Skocz do zawartości

Spalanie zimowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze to teraz moja kolej :)

2004, 530i M54, 231 PS, skrzynia automat,

Średnie spalanie z komputera: 11,3L / 100km pokonany dystans 4489km, średnia prędkość 34,3 km/h, stosunek miasto/trasa w % -> 74/26

(mniej więcej od września 2010)

Średnie spalanie z drugiego komputera: 15,3L / 100km pokonany dystans 179 km, średnia prędkość 25,7 km/h, miasto 100% - 120 tyś. mieszkańców, krótkie odcinki, częste skrzyżowania i światła (temperatury ujemne w przedziale -1*C do -11*C). Auto stoi pod chmurką.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Od ostatniego kasowania komp. przejechane 355km z czego ~75% po małym(18tys.)mieście i na krótkich odcinkach - spalanie 14,8l/100 przy śr.prędkości 28km/h.
Opublikowano

U mnie w 520d średnia z kilku tysięcy km 8,6. Większość miasto, może ze 3 trasy.

Natomiast generalnie podczas obecnej zimy w mieście notuję 9-11 l, ale często stoję w sporych korkach.

Jak któregoś dnia spadł śnieg i Warszawę sparaliżowało, na odcinku 10 km odnotowałem najwyższe możliwe w BMW spalanie - 39,5 l :D

Jest to też wartość maksymalna, jaką pokazuje u mnie idrive. Tzn że BMW więcej niż 39,5 nie spali :mad2:

Opublikowano
U mnie w 520d średnia z kilku tysięcy km 8,6. Większość miasto, może ze 3 trasy.

Natomiast generalnie podczas obecnej zimy w mieście notuję 9-11 l, ale często stoję w sporych korkach.

Jak któregoś dnia spadł śnieg i Warszawę sparaliżowało, na odcinku 10 km odnotowałem najwyższe możliwe w BMW spalanie - 39,5 l :D

Jest to też wartość maksymalna, jaką pokazuje u mnie idrive. Tzn że BMW więcej niż 39,5 nie spali :mad2:

tylko lać i patrzeć jak spala... :)

Opublikowano
u mnie 3.0i średnio 12-13
Opublikowano

U mnie przy dojazdach do pracy około 3km :mrgreen: i mrozie około 18stopni spaliła 15l/100km :twisted:

E61 525D 177KM :lol: Uważam,że to bardzo mało :norty:

Dodam,że to automat.

Opublikowano

Jeszcze dodam od siebie:

Latem miasto 100% (klima auto non stop) - 12-13L/100km

Trasa to przedział 8-9,5L/100km w zależności od trasy autostrada 9-9,5L - drogi krajowe 8,5, podziwianie krajobrazu (niekiedy nie da się inaczej) 8L

Kiss French. Wear Italian. Drive German.