Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar nagłośnić moje e46 Sedan. Włożone radio to Alpine 9882 ri podpięty wzmacniacz blaupunkt gta 800 W 4 kanałowy wbagażniku.Myśle nad kupieniem Moreli tempo 6 (750 zł) lub dls r6a system (700 zł)

* Ale czy opłaca się wydawać więcej kasy i czy naprawde to słychać bo np. dls c6a koszt około 500 zł i rainbow slx 265 około tej samej cenny???

*Do tego jeszcze jakiś wzmacniacz do tych głośników na przód - Tylko chciałem go schować z przodu ktoś może tak ma ??

Czy w z tyłu montować też głośniki czy wystarczy tylko przód ??

I jeszcze jakiś dobry sprawdzony sub do bagażnika tylko nie za duży by nie zajmował dużo miejsca??

Z góry dzięki

Pozdrawaim

Opublikowano

System audio zagra tak dobrze jak jego najsłabsze ogniwo, a głośniki są jednym z kluczowych ogniw. Co ważne jednak samochód jest mało akustycznym pudłem, zatem adekwatnie ważne jak same głośniki, jest to jak zostaną zamontowane, i naprawde sugeruje tego nie bagatelizowac, lepiej kupic tansze głosniki a porzadnie przygotowac drzwi, bo w kiepskich warunkach głosnik za 1000zl zagra jak ten za 200zl.

Za ok 700zł można kupic naprawde przyzwoity zestaw głosnikow, i uważam to za cenę rozsądną, Morel, Audio Development. R6a ma fenomenalny woofer ale tweeter to zadna rewelacja, w połaczeni z odtwarzaczem Alpine bedzie ostro.

Prosty wzmacniacz 2 kanałowy, US Amps, U-dimension z nowych w rozsadnych cenach, z uzywek kupisz np.Stega.

System stereo to kanał lewy i kanał prawy, prawidłowo nagłośnione auto ma głosniki tylko z przodu, głosniki z tyłu eliminują mozliwosc uzyskania tzw "sceny" co zabiera 50% zabawy ze słuchania audio w aucie.

Najbardziej wszechstronnym rozwiazaniem jest głośnik 25cm w skrzyni zamknietej ok 24l (w zaleznosci od zalecen producenta),a jaki to zaley od tego ile masz kasy :)

Dobra rada....pozbądz sie tego Blaupunkta.