Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie Panie powiedzcie mi jak to zrobić żeby zmienić wkładki ...

Auto jest na elektryce ma kilka kostek elektrycznych, nie wiem kompletnie jak to zrobić. Wkładkę do stacyjki udało się wymienić.

Nie mam jak zawieźć to do mechanika bo układ chłodzenia nie chodzi i nie mam jak odpalić auta.

Auto mam otwarte cały czas i nie wiem co mam zrobić.

Proszę was o pomoc.

Może jakieś zdjęcia albo może na youtube coś macie jak to rozebrać.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam nie wiem czy w coupe jest tak samo jak w sedanie ale pewnie podobnie. Aby dobrać się do zamków trzeba:

1 ) demontujesz boczki (śruby typu torx takie gwiazdki)

2 ) przesuwasz blaszkę, która jest od wewnętrznej strony drzwi wtedy zejdzie ci maskownica klamki

3 ) wyciągasz zawleczkę blokującą kołek trzymający klamkę, zawleczka również jest od wewnątrz

4 ) odkręcasz nakrętkę znajdującą się od zewnętrznej strony zobaczysz ją jak zdejmiesz maskownicę klamki nakrętka ta jest na wkładce zamka

5 ) odkręcasz zamek 3 śruby też torx jak dobrze pamiętam i powinno Ci się udać wydobyć interesujący Cię element

Mam nadzieje, że pomogłem może być że trzeba będzie demontować szybę ale togo nie wiem bo nie rozbierałem w coupe jak tak to załatw sobie wiertarkę i nitownicę bo może się przydać POZDR i powodzenia życzę