Skocz do zawartości

Problem z kierunkiem nadmuchu.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy Koledzy może kiedyś mieli taki przypadek, gdy nawiew przestał reagować na przyciski po lewej stronie klimatronika [sterowanie nawiewem w górę (szyba), na środek, na dół (nogi)]? Coś być może się zablokowało, gdyż powietrze leci otworami środkowymi, otworami skierowanymi w dół (nogi), ale jak na złość nic nie leci na szybę nawet, gdy przycisnę górny prawy przycisk, który zwykle powodował maksymalny nawiew na szybę. TYLKO na nogi i na środek.

Ktoś może się orientuje cóż znowu dolega ukochanej e39? :?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Koło jeża jest silnik krokowy od regulacji kierunku strumienia powietrza. Sprawdz czy sie w ogole odzywa jak wyłączysz calkiem nawiew i włączysz.

Myślę, że tam jest problem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No właśnie chciałem pisać, że brakuje tego dźwięku, charakterystycznego przy wszelkich zmianach kierunku nadmuchu. Dziś tam zekrnę, dzięki.

@edit:

OMG :o Skąd mam wiedzieć które to? http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=DN61&mospid=47548&btnr=64_1136&hg=64&fg=45 Jest szansa, że na kompie coś wyskoczy?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik