Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

mój gazownik nie radzi sobie z poprawnym podłączeniem komutera do sondy. Wymienił sonde i dalej nie działa - znaczy nie wskazuje poprawnych parametrów.

Cos czytałem na forum że masa jest podawana z komputera samochodu i koputer od gazu źle odczywtuje jej wskazania.

Co mam i jak podączyć bo juz 14dni jestem bez samochodu.

POMOCY !!!

HR

Opublikowano
Jak to nie jest twój znajomy gazownik, to go zbesztaj i powiedz mu niech się za łopatę weźmie i ręce precz od gazu :nienie: fioletowy z "komputera" gazu połącz z przewodem sygnałowym sondy, który przecinasz i do do końcówki idącej do ecu podczepiasz szary drut od stag100. Emulację sondy ustawia się za pomocą kompa i interfejsu. Prawdopodobnie na prostokąt będzie najlepsza. Życzę ci abyś nie wyleciał w powietrze przez tego gazownika. Aha, zapomniałbym odpowiedzieć na pytanie. Masz sondę zwykłą, co powinien stwierdzić "gazownik". Do sądu z nim :norty:
peace & love
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak to nie jest twój znajomy gazownik, to go zbesztaj i powiedz mu niech się za łopatę weźmie i ręce precz od gazu :nienie: fioletowy z "komputera" gazu połącz z przewodem sygnałowym sondy, który przecinasz i do do końcówki idącej do ecu podczepiasz szary drut od stag100. Emulację sondy ustawia się za pomocą kompa i interfejsu. Prawdopodobnie na prostokąt będzie najlepsza. Życzę ci abyś nie wyleciał w powietrze przez tego gazownika. Aha, zapomniałbym odpowiedzieć na pytanie. Masz sondę zwykłą, co powinien stwierdzić "gazownik". Do sądu z nim :norty:

Spóźniłem się - zgadzam się z powyższym...

A gazownika weź za tylną część ciała, nawet, jak to znajomy, niech zjeżdża z ceny i dodatkowo jeszcze da na pełny bak i butlę, o zwrocie za nową sondę nie wspomnę (stara pewnie też by działała). Jak to nie znajomy, to sąd można wziąść pod uwagę.

Kurna, 14 dni bez auta!!!! [BAD] nie gazownik.

Kai