Skocz do zawartości

Brak ciśnienia oleju m40b16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum, chciałbym przywitać wszystkich użytkowników :)

A teraz niestety do rzeczy. Sytuacja wygląda tak:

Brat jadąc moim autem do pracy rozwalił miskę olejową na krawężniku ratując się ucieczką przed idiotą który w mieście ciął zakręty, olej się wylał a silnik zgasł. Kupiłem używany silnik m40b16 z niewiadomym przebiegiem ale chodził na skrzyni automatycznej, stąd mój wybór. Kurier go przywiózł, odwijam go z folii i widzę że silnik trochę stał ale nic uszkodzonego nie zauważyłem więc zabrałem się do montażu, zniszczony silnik wyciągnąłem a na jego miejsce przyszedł ten zakupiony, wiązkę z komputerem zostawiłem swoją a resztę zostawiłem tak jak była. Po zamontowaniu podłączyłem akumulator i odpaliłem silnik, wszystko działa ale jest problem bo kontrolki są ciągle zapalone, od oleju również nawet po kilku sek. nie gaśnie, a olej nie ma obiegu bo po podniesieniu pokrywy filtra oleju olej nawet nie wypływa.

Czy ktoś spotkał się z takim problemem?

Silnik mógł się zastać i stąd ten problem?

Proszę o pomoc i dziękuję.

Opublikowano
dziwna sprawa kolego morze być tak ze zawór ciśnienia oleju się zaciol ale morze być całkiem co innego,spróbuj zalać filtr oleju ciekawe czy będą jakieś zmiany...
Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za pomoc ale problem sam się rozwiązał po odkręceniu miski olejowej, silnik był solidnie walnięty od dołu i ktoś silikonem się bawił do tego stopnia ze w środku było go pełno i układ się zapchał a ja nie mam zamiaru rozbierać całego silnika więc pójdzie na złom.

Dziękuję a temat można zamknąć.