Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

mam e65 z 2001 z radiem professional ale nie mam modulu nawigacji GPS. W iDrive opcja nawigacji jest ale po jej wybraniu pojawia sie informacja o braku modulu GPS. Pytanie: czy mozna domontować modul GPS do tego samochodu? czy ktos ma jakies podobne doswiadczenia? dodam, ze mam zmieniarke CD (nie DVD). Pozdrawiam.

Opublikowano
mam e65 z 2001 z radiem professional ale nie mam modulu nawigacji GPS. W iDrive opcja nawigacji jest ale po jej wybraniu pojawia sie informacja o braku modulu GPS. Pytanie: czy mozna domontować modul GPS do tego samochodu? czy ktos ma jakies podobne doswiadczenia? dodam, ze mam zmieniarke CD (nie DVD).

Zmieniarka CD jest montowana nad nogami pasażera. Sprawdź czy masz w bagażniku we wnęce po lewej stronie takie ustrojstwo. http://moto.allegro.pl/bmw-e65-czytnik-cd-dvd-navi-i1388827812.html

Pozdr.

Opublikowano

U mnie zmieniarka CD jest nad schowkiem na rekawiczki. W bagazniku po lewej niestety nie mam tego ustrojstwa, o którym piszesz ale jest wyrazne miejsce zeby je zamontowac. Na dachu mam (chyba) antene GPS (cos ala pletwa rekina) oraz mam zamontowany zestaw do monitoringu GPS. Czy jak zakupie cos podobnego do tego co przeslales w linku to navi powinna dzialac? To tak na moje oko jest czytnik DVD czy oprocz tego cos powinienem dokompletować?

pozdro

Opublikowano
Kolego solarisbus ja posiadam takie urządzenie które ty masz w sprzedaży w swoje ofercie i chciałbym Cie zapytać czy zdjęcie jest tylko poglądowe bo w info masz napisane ze to jest "bmw e65 czytnik cd dvd nawi navi" a z tego co ja już zdążyłem się zorientować to jest to (bynajmniej na zdjęciu) urządzenie czytnik NAVI CD który nie czyta płyt z nowymi mapami w formacie DVD. Jeśli się mylę to przepraszam ale sam ostatnio próbowałem odczyta w nim płytę w formacie DVD i niestety nie da się tylko star mapa w formacie CD mi działa a jest takie samo jak na Twoim zdjęciu. Pozdrawiam
Opublikowano
Kolego solarisbus ja posiadam takie urządzenie które ty masz w sprzedaży

Ja nie sprzedaję części na Allegro, jest to tylko wybrana losowo aukcja.

z tego co ja już zdążyłem się zorientować to jest to (bynajmniej na zdjęciu) urządzenie czytnik NAVI CD który nie czyta płyt z nowymi mapami w formacie DVD. Jeśli się mylę to przepraszam ale sam ostatnio próbowałem odczyta w nim płytę w formacie DVD i niestety nie da się tylko star mapa w formacie CD mi działa a jest takie samo jak na Twoim zdjęciu.

Faktycznie , aukcja, którą pokazałem jest źle opisana. To co jest na foto to czytnik płyt navi w formacie CD montowany w E65 do III.2003 r. W egzemplarzach późniejszych był już montowany czytnik płyt DVD.

Pozdr.

Opublikowano
Czy jak zakupie cos podobnego do tego co przeslales w linku to navi powinna dzialac? To tak na moje oko jest czytnik DVD czy oprocz tego cos powinienem dokompletować

Sprawdź czy we wnęce bagażnika masz końcówkę wiązki do navi. Do Twojej E65 były montowane czytniki CD (takie jak na podanej aukcji), dopiero w egzemplarzach po III.2003 r. wprowadzono czytniki DVD.

Pozdr.

Opublikowano
A jak dokładnie ma wyglądać ta wiązka? cos tam mam ale czy to jest to to nie wiem. Czy poniewaz w e65 do 2003 nie montowano czytnika DVD to czy mozna nim po prostu podpiac w miejsce czytnika CD?