Skocz do zawartości

320d wyciszanie pracy silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

kolega ma również 136km tylko tak jak pisałem on ma wyciszenie spod spodu i jest super na zewnatrz.

yoshimura01 w tym linku jest wyciszenie góry a mi chodzi o dół.

chyba bede musiał gdzies na szrot sie udac albo jakies angliki pooglądać

Opublikowano
Dużo osób ma zablokowany EGR a przez to auto głośniej chodzi. Jak jest u Ciebie z EGR? mój oprócz tego ze głośny to jeszcze trzęsie wrażenia jak z "malucha"
Opublikowano
  • Autor

egr działa :) u mnie wszytsko musi dobrze działac hehe.

kurcze mógłby ktoś kiedyś rzucić u siebie okiem jak wyglada to wyciszenie i wrzucic fotke bo denerwuje mnie ten głośny rechot na zewnątrz zwłaszcza jak slysze dieselka mojego kumpla to szok normalnie :)

Opublikowano
U mnie podobnie. Drgania zminimalizowałem podnosząc obroty silnika w DIS na 850, w EGR mg/stroke zmieniłem na +40 i jest troszkę ciszej.
Opublikowano

ja obroty mam podniesione na max czyli ok 955 obr/min i dla mnie jest ok , silnik lepiej pracuje ....

a co do głośnej pracy to sprawdź jeszcze poduszki pod silnikiem - bardzo dużo pomaga !!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Ja się zastanawiam nad wymianą poduszek na całe gumowe. Mam wrażenie, że na tych olejowych silnik strasznie lata. Z kanału jestem w stanie ruszać rękami całym silnikiem. Zakładałem nówki Lemfordera i nic to nie zmieniło. Ehh te diesle! :|
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja się zastanawiam nad wymianą poduszek na całe gumowe.

Radzę przestać się zastanawiać, chyba że chcesz aby zamiast silnika telepało całym autem.

Opublikowano
dokładnie poduszka gumowa będzie sztywniejsza i wiadomo co się z tym wiąże ... a poza tym masz jeszcze do sprawdzenia koło pasowe z tłumikiem drgań no i dwumas - te części bezpośrednio wpływają na kulturę pracy silnika ....

Chiptuning Łódź

Opublikowano
Bez sensu. Kupić diesla i na dzień dobry wsadzić w niego 4tysiące. Podziękuję. Wolę jeździć 13letnim E39 w benzynie. Zanim wyjeżdżę te 4tysiące to minie kolejne 2 lata. :)
Opublikowano
to czym się kierowałeś kupując diesla , bo ja przebiegami jakie robię .....

Chiptuning Łódź

Opublikowano
no bez sensu trochę zwłaszcza ze benzyna 100 razy lepiej "gada" miałem e36 w benzynie i przez 2 lata wymieniłem sondę lambda, zadowolony z bezawaryjności BMW kupiłem e46 w dieslu dokładnie 2 września 2010 i już naprawy się będą kręcić koło 4-5 tys zł. a można powiedzieć ze auto miałem z pewnych rąk bo kupiłem od znajomego gdzie widziałem te auto codziennie kilka lat i wiedziałem co się z nim dzieje, niestety ukochany diesel średnio co 2 tyg odmawia posłuszeństwa.
Opublikowano
Czym się kierowałem? Chyba tym co wszyscy kupujący diesle. :) Gdyby nie względy ekonomiczne to myślę, że nikt by dla sportu klekotem nie jeździł. Niestety zafascynowany bezawaryjnością E39 postanowiłem zainwestować w E46 po lifcie bo miała mieć kilka usprawnień. Niestety E46 to jest cienkie auto. A 4 cylindry w BMW to całkowita klęska bawarskiego koncernu. Niestety. Dobre jak nowe. :)
Opublikowano
kojak ct dotknąłęś sedna sprawy. 2.0d by BMW to porażka.
Komu w drogę, temu Neste.