Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś wie coś więcej na temat sprężyn w E-38???

Wiem że jest tabela w ETK ale z niej dużo nie wynika.Chodzi mi o to czy były naprzyklad jakieś spręzyny M w tym modelu.Ostatnio oglądałem pare E-38 na mieście i jedne są wyraźnie wysokie jak moja a drugie niższe.

Chciałbym założyć sprężyne na przód niższą gdzieś o 2 cm na przód.Napewno jak założe to tylko z oryginału bo nie mam czasu ani siły a już napewno kasy na zabawe z różnymi spręzynami tuningowymi które może bedą dobre do E-36 ale nie do E-38.

Wszelkie informacje mile widziane.

Opublikowano
czy ktos widzial ///M7 :?: :jawdrop: , te nizsze mialy prawdopodobnie albo skracane sprezyny :duh: albo zmienione na krotsze albo same "siadly"
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

Dexter to że nie ma M7 to chyba wiadomo ale same sprężyny mogą sie tak nazywać.Nie trzeba odrazu kogoś krytykować jak coś chce się zapytać.Jak niemcy piszą ogłoszenia to jest napisane czasami M-fahrwerk.Pare razy też to widziałem w ogłoszeniu z E-38.

Chciał bym sie dowiedzieć w jakich modelach występowały takie.Czy na spręzynie jest jakiś kolorowy pasek.Wiem też ze jest wybity numer BMW.

Są naprzykład wersje 735 sport i czy w nich będa takie sprężyny??

Opublikowano

Jeżeli już miał bym zakładać jakieś inne niż oryginały to tylko Eibach ale nie chce.Chciał bym oryginały.Miałem już troche styczności z zawieszeniami i jakoś nie do końca podoba mi się charakterystyka sprężyn tuningowych.Wiem że napewno są jakieś takie spręzyny oryginalne i nie do końca muszą być obniżane.Są pewnie poprostu troche niższe od moich od jakiegoś innego modelu może.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi ale czekam na więcej.....