Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zadzwoniłem pod 997 i od razu czuję się ogarnięty i oświecony jeżeli chodzi o tablice ;)

Pozdro

Hehe - na 1000% powiedzieli, że do końca nie wiedzą, ale nasz prawnik (firmowy) i wydział komunikacji twierdzą, że fakt - 30dni od daty umowy kupna sprzedaży (o ile ważne są pozostałe dokumenty).

Opublikowano
Macie rację, a jeżeli chodzi o BadBoy'a odnośnie jazdy na PL blachach w Niemczech mając niemieckie obywatelstwo to niestety też ma rację, tam są skonkretyzowane przepisy, choć np. w razie wypadku wszystko zależy od ubezpieczalni.
Opublikowano
MIeszkam w Niemczech. CZesto korzystam z auta znajomego jadac do polski. Jedyne co potrzebuje to pisemna autoryzacja do korzystania z samochodu. Zalatwiam wszystko w punkcie ADAC gdzie wystawiaja certyfikowany papier. Mialam wiele (nawet dzisiaj) kontroli, policjant po sprawdzeniu numerow i autoryzacji puscil mnie. Dodam ze raz za brak tego papierka zaplacilem 300 zl kary. Policjant straszyl mnie jeszcze ze moze nie zezwolic mi na dalsza jazde samochodem... ale to juz inna historia. Pozdrawiam