Skocz do zawartości

Gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

A wiec tak kupilem nie dawno bmw E30 316i + lpg tylko ze lpg bez papierow jak go kupilem to elegancko dzialal na gazie mial buta i wogole dwa dni pozniej wlaczylem ja na benzynie rozgrzalem silnik przelanczam na gaz a tu lipa nie wchodzi na obroty mul jak jasna cholera i dzis to juz wogole mi gasie na gazie i nie wiem co jest grane moze ktos wie o co chodzi ?

Opublikowano
Zaczął bym od zmiany filtrów od gazu, ewentualnie możesz spróbować parownik z syfu wyczyścić.
Opublikowano
  • Autor
A ta śruba ktora sie odkreca to jest na dole pod parownikem bo z tego co patrzylem to zadnej tam nie ma tylko po prawej stranie parownika jest sruba mosiężna.
Opublikowano
  • Autor
I tak przy okazji sie zapytam bo szukam szukam i znalesc nie moge dzis sprawdzam stan oleju i na samym koncu wkaznika jest taka biala maź jutro zamierzam wymienic olej ale nie wiem czy to ma sens bo zauwazylem na snigu wyciek oleju z lewej stronie silnika kolo takiej jakby puszki kolo smigla
Opublikowano
olej pewnie ci leci z podstawy filtra oleju. biała maż jest pewnie spowodowana tym ze jeździsz na krótkich odcinkach i silnik się nie dogrzewa co jest normalne w oleju się zbiera woda itp. i z dat ta biała maź... no chyba ze jest jej naprawdę dożo to morze być wina uszczelki pod głowica. a co do gazu wymień filierek sprawdź czy parownik nie zamarza i zatankuj gaz bo morze ci się tylko wydaje ze masz gaz;) morze jakiś przewód się zsunol od gazu? morze strzeliła ci na gazie sprawdź filtr powietrza dla pewności...
Opublikowano
mleko (biała maź) oznacza że uszczelce pod głowicą możesz powiedzieć papa.

(B)ędziesz (M)iał (W)ydatki... zdarza się! :)

http://www.surfbar.pl/ref=45216 Zarabiaj w sieci!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.