Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od paru dni mam dziwny problem. Auto nie odpala na zimnym silniku, im niższa temperatura tym trudniej. Od 3 dni muszę odpalać auto po podłączeniu na kable do drugiego auta, tyle razy muszę kręcić żeby w końcu odpaliło, ze mój własny akumulator się rozładowuje zanim samochód zaskoczy. Przy odpalaniu słyszę, że rozrusznik kręci ale auto nie zaskakuje w ogóle, muszę próbować ok. 20 razy zanim odpali z wielkimi problemami. Świece sprawne, pompa paliwa z baku również, myślałem, że szczotki rozrusznika ale wtedy przecież nie odpalałby na ciepłym. Zauważyłem też, że jak się rozgrzeje auto, później wyłączy to tak ze 4 godziny później jeszcze w miarę odpala, ale jak już postoi całą noc to nie ma szans. :?

_______

Poprawiłem tytuł, dopisz jeszcze czy chodzi o 318, czy 325tds. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Nie doczytałem o świecach :D

Jak sprawdzałeś świece,po wyjęciu bezpośrednio do akumulatora z ominięciem modułu?Chodzi mi generalnie o to czy moduł jest sprawny?

Bolączką tds-ów jest problem z paleniem i jest spowodowany pompą wtryskową (na ciepłym na pewno)

Montowałem w takim wypadku ,CUDO z allegro .

Oszukuje ono sterownik ,na kompie wyszła temperatura -47 stopni ,przez co jest zwiększana dawka paliwa.

Nie sprawdzałem tego,ale przy odłączeniu czujnika temperatury powinno być podobnie.

Może warto sprawdżić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
tak dla potomności powiem tylko jak sprawa sie rozwiązała. w tym przypadku była to kombinacja 3 rzeczy - do wymiany bendix rozrusznika, szczotki oraz cieknąca pompa wtryskowa. Alternator już naprawiony, czekam na pompiarza.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.