Skocz do zawartości

F25 wady, błędy i usterki modelu (choroby wieku dziecięcego)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 823
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Trzecie X3 ,odpukac nigdy nic sie nie wydarzylo. Oczywiscie oprocz wymiany uszkodzonego niemal fabrycznie nowego egzemplarza na kolejny... :-)
Opublikowano
Trzecie X3 ,odpukac nigdy nic sie nie wydarzylo. Oczywiscie oprocz wymiany uszkodzonego ,niemal fabrycznie nowego egzemplarza na kolejny... :-)
Opublikowano
a jak jest w silnikach 3.0D?

Co ile powinno się rozrząd wymieniać i jak jest tu z awaryjnością? Czy to lepszy silnik niż 2.0 D?

Wszystko co wieksze jest lepsze (poza kobietami) :) rozrzad ma zdaje sie ten sam lancuch co w 2.0 ale chyba jakos lepiej zrobiony (jest na forum w innych dzialach, poszperaj min w F01)

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak jest...

W zeszłym tygodniu odebrałem moją X3...

I dziś właśnie dzwonili z BMW..

niestety mój Vin się łapie na akcję, więc trzeba będzie umówić się na termin. :?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Praktycznie wszystkie X3 i X4 łapią się na spawanie wzmocnienia isofix.
Opublikowano
Praktycznie wszystkie X3 i X4 łapią się na spawanie wzmocnienia isofix.

w jaki sposób wszystkie ?

Na liście UOKiK jest prawie 9300 aut z serii X3 i X4 produkowanych przez 6 lat... no to chyba nie są to wszystkie wyprodukowane w tym okresie egzemplarze ....

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Wszystkie które dotąd sprawdzałem łapią się.
Opublikowano

Dla poprawy statystyk :

trzecie X3 i nigdy żadnych problemów z przekładnia :D

Może cena nie jest rewelacyjna ,ale trudno za te pieniądze kupić coś lepiej wykonanego i mniej awaryjnego...

Opublikowano

W moim wypadku łapią sobie oba- zarówno biała żony jak i moja.. i do tego na postoju jak ruszam kierownicą stuka z prawego przedniego koła, a jak ruszam na zimnym pod górkę to 1 i 2 bieg lekkie szarpnięcie.. przebieg 12kkm :)

Żona przebieg 2kkm żadne z powyższych nie występują ...

• Moderatorzy
Opublikowano

Ciekawy jestem czy BMW sobie z tym poradzi... jak dotąd wszystkim po wymianie problem (dość szybko) wraca.

Ja chyba jestem rekordzistą. Przy 1-szej wymianie już na drugi dzień (przejechane <100 km) problem stukania powrócił.

A propos, czy ktoś z Was wie, czy ten problem z przekładnią poza stukaniem ma jakieś inne konsekwencje (bezpieczeństwo, wpływ na prowadzenie, inne elementy samochodu)?

Opublikowano
Chyba mówimy o innym modelu ;) wspominając niezawodność...

W Stanach pod względem niezawodności jest w swoim segmencie na trzecim miejscu po GLK i Acura RDX

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
dla właścicieli X3 i X4 wg VIN - akcja serwisowa .... :(

http://porady.mojeauto.pl/Serwis_auta/BMW_X3_i_X4_akcja_naprawcza,a,267183.html

Jako, że to mój pierwszy post na forum :mrgreen: (czytam i obserwuję od dawna :roll: ) ............

Witam wszystkich użytkowników BMW a w szczególnosci :wink: modelu F25 :D

Odnośnie akcji serwisowej to ..... VIN-u mojego autka na liście nie ma ale ....

przy okazji wizyty w serwisie na przeglądzie przedsprzedażowym powiedziano mi, że jednak się kwalifikuje.

Autko z USA i to nie było żadną przeszkodą żeby wykonać akcję serwisową w EU.

Zorba pozdrawia !!

Zorba pozdrawia !!
Opublikowano

Wczoraj byłem na naprawie iso-fixów zgodnie z akcją serwisową. Auto musiało zostać w serwisie na 6 godzin.

Ale za to ładnie je umyli i odkurzyli, przy okazji też sprawdzili i zrobili ofertę na wymianę paru części w wysokości ponad 4 tyś zł.

Naturalnie nie skorzystam.

Opublikowano

O akcji serwisowej jest odrębny wątek:

viewtopic.php?f=131&t=301304

Co do wad modelu, to mogę dorzucić klekoczące wtryskiwacze w 2.0 i

Żonka ma dopiero nalatane 77 000 km, a już je słychać. W serwisie powiedzieli po podłączeniu do komputera, że jeszcze trzymają właściwe parametry, choć faktycznie - są głośne.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Potwierdzam problem w 2.0i z wtryskiwaczami. Przejechane 62 000 i już je słychać. Podobno wytrzymują do 100 000 120 000 km i wymiana. Ciekawe jaka cena za komplet. Już wiem. Cena za komplet 1340 zł z robocizną w ASO. Cena jednego wtryskiwacza 150 zł.
Opublikowano
Potwierdzam problem w 2.0i z wtryskiwaczami. Przejechane 62 000 i już je słychać. Podobno wytrzymują do 100 000 120 000 km i wymiana. Ciekawe jaka cena za komplet. Już wiem. Cena za komplet 1340 zł z robocizną w ASO. Cena jednego wtryskiwacza 150 zł.

62 000 i juz slychac wtryskiwacze..

Takie rzeczy nie powinny się zdarzac :duh:

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś już wymieniał przekładnie kierowniczą w ASO po zakończeniu gwarancji w ramach Dobrej Woli czyli za darmo :?:

Pytam bo mam dość nietypową sytuacje, ale po kolei.

W kwietniu 2016 kończyła mi się gwarancja kilka dni przed końcem gwarancji umówiłem się w serwisie na wymianę oleju(pakiet serwisowy) oraz zgłosiłem stuki w przekładni, byłem pewny, że to z przekładni bo już raz miałem wymienianą przekładnie, więc znałem objawy.

Serwis stwierdził, że to nie przekładnia tylko jakieś tuleje metalowo-gumowe, stwierdził też, że odma do wymiany. Z powodu braku części umówiliśmy się na późniejszy termin. Podstawiłem auto na umówiony termin(skończyła się gwarancja) telefon z serwisu, że tuleje wymienione i odma, ale oleju i filtrów nie wymienią, chyba, że odpłatnie ponieważ skończył się pakiet serwisowy, nie pomogły tłumaczenia, że wizyta była przełożona z ich winy bo nie mieli części na miejscu.

Taki maja system i koniec, auto odebrałem. Po kilku dniach stwierdziłem, że stuki są dalej, telefon do serwisu, doradca zapewnił żebym się nie przejmował bo przekładnie wymieniają nawet po gwarancji w ramach Dobrej Woli BMW.

Ostatnio przekładnia zaczęła coraz wyraźniej stukać, korzystając z okazji akcji serwisowej na ISOFIX zgłosiłem stuki, diagnoza, przekładnia do wymiany.

Doradca powiedział, że napisze do BMW Polska o zgodę na wymianę. Po kilku dniach telefon z serwisu, że jest zgoda na wymianę.

Auto podstawiłem w środę rano, wieczorem telefon z serwisu, że zaszło jakieś nieporozumienie system nie pozwala rozliczyć tej naprawy bez kosztowo, rano będą interweniować w BMW.

W piątek popołudniu telefon, że BMW Polska zgodziło się na pokrycie 50% ceny części, po mojej stronie zostaje zapłacić 5500 zł za cześć i koszty wymiany około 3 tyś. zł. plus minus około 9 tyś.

Nie zgodziłem się i powiedziałem, że w sobotę przyjadę odebrać auto. Sobota godz.13 telefon z serwisu, że auto nie jest gotowe do odbioru.

Ponoć podczas ustawiania zbieżności okazało się, że nie mogą odkręcić końcówek drążka w celu regulacji, spryskali preparatami i spróbują w poniedziałek.

Nie wiem co mam myśleć o całej sytuacji, po co ustawiają zbieżność?

Podejrzewam, że nowa przekładnia była już założona, pożnie wyszły jaja z rozliczeniem i z powrotem wsadzili starą(oby moją).

Co robić :?: Boje się, że ponowny montaż starej przekładni może uszkodzonej mechanicznie, wiadomo, jak mechanik wie, że demontuje część zepsutą co się nie cacka tylko młot, przecinak i heja. :mad2:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
A jak się objawiają te stuki w przekładni? Bo u mnie jak zgaszę silnik i bujam kierownicą to tłucze jakby był przegub zewnętrzny wyrobiony a jest dobry. Samochód był kupiony w 2013 roku i skończyła się gwarancja. Czy jest sens do nich jechać w tej sprawie?
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Z reguły przekładnie słychać przy wjeżdżaniu na chodnik przy skręconych w prawo kołach. Jest to z reguły jedno głuche uderzenie. Taki sam, wolny najazd na chodnik przy kołach w lewo, nie daje żadnych odgłosów.

Wg mnie ASO powie, tak to wina przekładni 8 tys. PLN i robimy :)