Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jaki termostat idzie do silnika M52b25...?

Wymieniałem chłodnicę w aucie bo już była nieszczelna i pokusiłem się z rozpędu o wymianę termostatu.

Zamontowałem Wahlera. Sprzedawca dobrał mi termostat jednak doczytałem się że temp jego otwarcia to 88 C.

Stary - wymontowany z auta to również 88C. Natomiast wyczytałem że prawidłowo powinno być 92C.

W związku z powyższym mam pytanie czy wymontować, kupić i założyć prawidłowy 92C???

Czy to w czymś będzie przeszkadzać?

Pytam bo po zmianie termostatu na nowy - wskazówka temp. stoi lekko 1 - 2mm poza środkiem.

Pozdrawiam

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
Hej... ale u mnie stoi 1-2 mm poza pionem czyli w kierunku czerwonego pola...

Aaa no źle przeczytałem, ale nie dzieje się nic tak czy siak, nic nie ruszaj :P

Opublikowano

Z którego roku masz auto?Jak zmieniałem termostat u siebie to był problem z zakupem.

Według Vin itd, wychodził termostat z jednym talerzykiem a u mnie w aucie był z dwoma.Dopiero po numerach z termostatu

znalazł się odpowiedni i to z wersji jakiejś z kosmosu.

Może kiedyś termostat był u ciebie zmieniany i założony nie taki jak trzeba.Powinien być 92 stopnie do M52.

Do M50 były 88.

Opublikowano

Witaj Aquire,

Moje autko to e36 323i z 96 roku.

Właśnie sprawdziłem w realoem ze powinno być 92 stopnie...

Myślę że chyba nie będę zmieniał skoro poprzedni był na 88 stopni i nic się nie działo to chyba pozostanę przy tym nowym też na 88 stopni...

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
ja do M50 zakładałem jak najniższą temperaturę otwarcia (na pewno 8X stopni) a temperaturę miałem 91 stopni (milimetr na prawo wychylona wskazówka)
Kamil