Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam takie pytanie: Czy ktoś z Państwa przerabiał może temat "regeneracji" gniazda sprężyn? Chodzi o górne gniazdo tylnej sprężyny. U mnie skorodowało i ciekaw jestem czy da się coś z tym zrobić. Blacharz podoła wyzwaniu? I czy taki element można kupić, czy poprostu trzeba dospawać kawał metalu? (Tam byla taka wypustka w kształcie okręgu, na którą nachodzi ta guma). Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę :)
Opublikowano

1. Można kupić całą boczną wnękę z kielichem ale to koszt ok 270 USD (w/g cen w realOEM http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=1511&mospid=47279&btnr=41_0314&hg=41&fg=25)

2. Możesz wyciąć też potrzebny element z innego auta, wtedy będzie taniej.

3. Łatanie to średnie rozwiązanie ale zapewne wyjdzie najtaniej (choć nie zawsze), ale to może na niedługo pomóc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Koleog Boggy ale Kubusa interesuje gniazdo spręzyny. Ten element jest w tylnej podłużnicy. Ty podałeś mocowanie amortyzatora. To bedzie element nr. 5 na tym schemacie: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=1511&mospid=47279&btnr=41_0318&hg=41&fg=25

Wszystko zalezy czy chcesz wydać trochękasy by to zrobić czy wolisz po taniości. Można cośtam pospawać , wyprofilować jak masz do tego warunki i sprzęt. Ale pamiętaj, to odpowiada za trzymanie samochodu. Jak coś pojdzie ie tak i pęknie to wiesz....

Opublikowano

Ok, dzięki bardzo za podpowiedź. Na szczęście podłuznica jest ok (znaczy ta stal wewnątrz), więc może da się cos z tym jednak zrobić. Tylko to cholerne blaszane "kółko"... :)

Pomyślności i szerokości w nowym roku :)