Skocz do zawartości

PROBLEM ZE SPRZEGLEM, NIE WYSPRZEGLA, WPADŁ PEDAŁ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM.

Mam maly problem, podczas wczesniejszej jazdy pedal sprzegla nie odbijał do konca i czasami przy szybszej zmianie biegow nie wysprzeglał. Wczesniej kumpel probowal mi odpowietrzac sprzeglo bo myslalem ze to roziwaze problem z nie odbijaniem czasami sprzegla, lecz z wysprzeglika nie wydobywal sie wcale plyn, ostatnio po nocy wsiadlem do auta nacisnalem pedal sprzegla i wpadło mi do konca nie odbijajac. Dzieje sie tak caly czas, z tym ze teraz nie wysprzegla wcale. Wydaje mi sie jakby delikatnie ubywalo plynu w zbiorniczku po tym jak dolalem do pełna, teraz jego stan sie nie zmienia. Prosze o porade co moze byc.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po dolaniu płynu odpowietrz jeszcze raz. Jak nie pomoże to sprawdź szczelność całego układu. Jak bedzie dobrze to znaczy że padl albo wysprzęglik albo pompa. Na poczatek kup jakieś reperaturki (trochę taniej, kupa więcej roboty i nie zawsze pszynosi pożądany efekt) lub kup nowe. Ewentualnie jak masz możliwość podmiank z kimś to może podmienić i sprawdzić czy to pompa czy wysprzęglik.
Opublikowano
pompa sprzęgła znajduje się nad pedałem sprzęgła. też miałem taki problem jak Ty. wymieniłem pompę i już jest dobrze, ale może to być wina też wysprzęglika.