Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

moja chłodnica nadaje się do wymiany. Poprosiłem w sklepie o chłodnice do BMW 325 manual, wersja bez klimatyzacji. Miły gościu daje ale do wersji z klimą i mówi że nie będzie żadnej różnicy. Czy na pewno ?? I jakie powinna mieć wymiary chłodnica do mojego modelu? Możecie podać jakieś linki z allegro z nowymi chłodnicami do mojego modelu.

Z góry dzieki za odp. :cool2:

Opublikowano

Pasuje każda chłodnica szer. radiatora 440 mm bez klimy 316,318,320,323,325,większe są tylko w dieslach 2,5.

Zwróć uwagę na wielkość zbiorniczka zintegrowanego z chłodnicą .Od modelu 318is w zwyż mają zbiorniczek na prawie całej wysokości chłodnicy .Mniejsze,słabsze silniki mają zbiorniczki na ok 1/2 wysokości (moje spostrzeżenia)Każdy sprzedawca twierdzi ,że jedna chłodnica pasuje do wszystkich modeli.

Co do wersji z klimatyzacją chłodnice mają te same wymiary,tylko wysokośc jest większa o ok 10 cm.

Więc chłodnica do wersji z klimą teoretycznie pasuje do wersji bez.