Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zaprogramowałem webasto tak żeby mieć też dogrzewanie na postoju, jednak po wybraniu grzania z nawiewów nie leci ciepłe powietrze.

Problem leży chyba po stronie pompki wspomagającej, a dokładnie jej braku. Webasto grzeje bo węże robią się ciepłe ale ciecz nie krąży.

Posiadam sam elektrozawór (numer 64128374995)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP01&mospid=47555&btnr=64_0971&hg=64&fg=18

Ponadto jak naciskam przycisk REST na panelu klimatyzacji również nie leci ciepłe powietrze.

Mam ochotę dokupić część o numerze 64118374994 tylko nie wiem czy w aucie są potrzebne kable itp.

Robił ktoś coś podobnego??

Pozdrawiam

Opublikowano
niektóre webasta mają zabudowaną w sobie pompkę wody. musisz sprawdzić jakie masz webasto (typ). jeżeli jest bez pompki to i tak pompa powinna być gdzieś wstawiona w układ. są dwie możliwości albo jest przy agregacie grzewczym albo pod elektrozaworami . sprawdz jeszcze czy przy elektrozaworach nie ma wolnej wtyczki z dwoma przewodami jak jest to może to od pompki.
Opublikowano
niektóre webasta mają zabudowaną w sobie pompkę wody. musisz sprawdzić jakie masz webasto (typ). jeżeli jest bez pompki to i tak pompa powinna być gdzieś wstawiona w układ. są dwie możliwości albo jest przy agregacie grzewczym albo pod elektrozaworami . sprawdz jeszcze czy przy elektrozaworach nie ma wolnej wtyczki z dwoma przewodami jak jest to może to od pompki.

Dzięki za odpowiedź. Webasto Top Z/C, więc powinno mieć pompkę, zdejmę jeszcze nadkole to się upewnię czy jest rzeczywiście. Kabli wolnych nie widać.

Webasto grzeje przez chwile, a następnie się studzi i tak cały czas. INPA nie zgłasza błędów.