Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam dzis zauwazyłem dziwny objaw poniewaz klocki zmieniane latem na wszyskie kola ostro nie hamowane a tu zapalona lampka klocków i pytanie czy to moze byc przyczyna zasniezonych czujników oblodzonych czy uszkodzony czujnik i czy na szczekach tez jest jakis czujnik bo tam nie zmienialem ich pomocy
Opublikowano
ile zrobiłeś kilometrów na nowych klockach? Lato już dawno za nami to i dużo można przejeździć. Albo po prostu kiepskie klocki założyłeś i już ich brak. Zdejmij koło gdzie są czujniki i oceń klocki wszystko będzie wiadomo. Co do przewodów od czujników wszystko możliwe, przy tej ilości śniegu może się oberwały od ciężaru. Tak czy siak trzeba to obejrzeć.
Opublikowano
jakby komus to pomogło, opiszej co było przyczyna zapalenia sie kontrolki klocków mimo niezuzytych klocków . Przetarł sie kabelek od czujnika klocków hamlucowych skrócilem kabelki zlutowałem zaizolowałem ale dalej sie swieci lampka i co zrobic toooo wytarczyło odpiąc kleme minusowa od akumulatora i problem znikł pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zazwyczaj nie trzeba nawet ruszać z miejsca i powinna zgasnąć.
Opublikowano
dokładnie tak u mnie było, jak wymieniłem zepsuty czujnik to kontrolka sama zgasła po włączeniu zapłonu.
Opublikowano

Miałem podobny przypadek. Świeciła się kontrolka od zużytych klocków. Sprawdziłem wszystkie klocki (bo to nowo zakupione auto wiec nigdy nie wiadomo), ale wszystkie klocki miały jeszcze sporo "mięsa". w lewym przednim kole nie miałem czujnika od grubości klocków tylko zaizolowane kable.

Problem rozwiązałem po przez odpięcie kostki dochodzącej do zbiorniczka płynu hamulcowego (odpiołem podłączyłem i kontrolka zgasła).