Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Zatankowałem w sierpniu benzynę. Zdarza się. Samochód odciął paliwo na pompach (w baku ma aż trzy). Paliwo zostało usunięte, został nalany ON i samochód jeździ bez problemu. Jednak od tamtego czasu, mimo 6 (sześciu) pobytów w ASO Inchape w tej sprawie, wskaźnik poziomu paliwa nie pokazuje prawidłowo. Tankując do pełna 90 litrów, wskaźnik pokazuje maksimum połowę. I serwis nie ma pomysłu co dalej. Wszystkie trzy pompy w baku zostały już wymienione. Jakieś pomysły? Bo Inchape już nie ma więcej pomysłów.

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano
prawdopodobnie mocując pompy paliwa w zbiorniku przycięto jeden z pływaków ,licznik pokazuje tzw.uśrednioną sumę z 2 zbiorników . w serwisie programem diagnostycznym powinni sprawdzić na którym baku jest ten problem

specjalizacja napędy X-drive , posiadamy oryginalne łańcuchy do X3 X5

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum

Opublikowano

Dzieki. Jak jest skonstuowany ten plywak, ze go przycina?? Bo ja chyba odzaluje dzien i spedze go w ASO przy podnosniku.

Marcin

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jak się skończyło: przy montażu pływaków w baku bardzo ważne jest, by znaczniki były w ściśle wyznaczonym miejscu. Bez tego podają one niewłaściwe informacje i wskażnik paliwa może podawać dowolne stany. ASO BMW po sześciu kolejnych wizytach sięgnęło po pomoc do Niemiec i dali radę.

Marcin