Skocz do zawartości

strumiennice do v8?prosze o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,padl mi jeden katalizator i zastanawiam sie nad wycieciem obu i zalozeniem strumiennic,ale nie jestem pewny czy to dobry pomysl.prosze o opinie na ten temat-jak sie bedzie zachowywac auto,czy bedzie to mialo wplyw na spalanie i w ogole na prace silnika,no i jak to bedzie brzmialo-730i v8-dziekuje...
Opublikowano

Po raz tysieczny: strumienice to lipa.

Co do wstawiania zwyklych rur - wszystko pieknie, ale najprawdopodobniej samochod przestanie spelniac normy spalin i co bardziej skrupulatny diagnosta nie przepusci go przez przeglad, nawet bez dokonania pomiaru - wystarczy, ze zauwazy brak puszek.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
robią tak że puszki tylko rozcinają w dobrym miejscu wyciągają środek lekki spaw i po sprawie i widać tak że są katalizatory a prawda taka że jeśli ma na chulane kilosów to nie ma prawie katalizatora w dawnej buni 525 wyciągałem to prześwit był to jak miał działać ten katalizator i niby miała przejechane 320tys.. pozdrawiam
Opublikowano
Z przeglądem nie będzie problemu jeżeli w dowodzie nie ma adnotacji,że auto posiada katalizator, zobacz D.3 (w dowodzie).Np. 740i kat,jeśli jest tylko wpis 740i wycinaj.
Nur bmw e32
Opublikowano
ja z sądami nie miałem problemu po wycięciu kata.... ale ja bym puszki zostawił stare a srodek wywalił