Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam bmw x5 2005 r po lifcie. Jade i po jakims czasie sie zacina i nic niemoge zrobic dopiero ponowne wlaczenie/wylaczenie kluczyka naprawia sytuacje na jakis czas. Prosze o pomoc moze ktos tak mial.?
Opublikowano
Witam.Proponowalbym odlaczyc kostki i podlaczyc na nowo.Jezeli dzieje sie to tylko przy nawigacji to sprawdz plyte.Moze podczas wstrzasu zacina sie lecz nie powinno sie tak dziac.Moze laser w dvd potrzebuje przeczyszczenia.
Opublikowano
Chodzilo mi o kostki iso ktore masz w bagazniku ale na wszelki wypadek odlacz tez z przodu radia i podlacz raz jeszcze.Pytalem czy dzieje sie to tylko przy nawigacji??Jesli radio normalnie Ci smiga podczas jazdy to masz problem tylko z dvd lub plyta.
Opublikowano
Znaczy radio dziala gra.. ale wyswietlacz sie caly zacina nic nie moge zrobic wtedy ..i krece pokretlem a tu nic i nawet niemoge wylaczyc w czasie jazdy monitora...
Opublikowano
Te kostki iso do dokladnie gdzie są? to te ci ida do zmieniarki np? czy gdzie bo nie jestem w tym obeznany moze jakis schemacik?
Opublikowano
Po pierwsze zacznijmy od tego czy masz taka nawigacje??http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://obrazki.elektroda.net/54_1245069220.jpg&imgrefurl=http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1342230.html&usg=__9h26QfRwBbPYkOkQxA-h6hD2hbk=&h=600&w=800&sz=55&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=CK-6jcm0on_Y6M:&tbnh=142&tbnw=190&prev=/images%3Fq%3Dbmw%2Bnawigacja%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D582%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=753&vpy=245&dur=257&hovh=143&hovw=190&tx=99&ty=105&ei=VCsJTdGUJMKX8QOc4IUP&oei=VCsJTdGUJMKX8QOc4IUP&esq=1&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:8,s:0Nie wiem czy wkleil sie link.
Opublikowano
Jednak nie wkleil sie.http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1342230.html. Jakby co to na tej stronie jest obrazek nawigacji.Jezeli to taka to musisz wyciagnac radio cale i odlaczyc kostki ktore do niego ida a pozniej ponownie podpiac.A z tylu od nawigacji czyli czytnika dvd to samo zrobic.Jesli masz GPS to proponuje tez odlaczyc i podpiac z powrotem.Jesli to nie podziala to sprawdz na monitorze przedmuch bo mozliwe ze grzeje Ci sie za mocno radio.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
To z przodu to wyświetlacz a nie radio, radio jest w bagażniku obok zapasówki.
Opublikowano
Tak mam taka nawigacje tzn wyswietlacz caly . a jak sprawdzic czy mam gps? tzn gdzie on jest bo pewnie mam. I jak sprawdzic przedmuch :D Te kostki wyciagnac i wpiac czy dodatkowo kontaktem w sprayu popsikać?
Opublikowano
Nie nic zadnym sprayem nie psikac :nienie: .Chodzi o przewietrzenie.Mozesz je wybrac z menu glownego na monitorze.Wyciagnij tylko kostki od monitora i podepnij raz jeszcze.Czy to zdarza Ci sie tylko podczas jazdy czy jak auto stoi w miejscu to tez Ci sie zacina??GPS powinien Ci sie wyswietlac w prawym gornym rogu.Jest taki globus z satelita.GPS jest z tylu tam gdzie zmieniarka plyt i nawigacja.
Opublikowano
Znaczy niewiem bo to sie po pewnym czaise dzieje w trasie np. mi sie wydaje ze to moze byc przegrzanie bo bylem we wloszech to tam sie to czesciej dzialo :) Te przewietrzenie na glownym monitorze pisze? czy musze wjesc w opcje itd
Opublikowano

Aha.Na menu glownym.Wyglada to nastepujaco przynajmniej u mnie

Komputer TV

Nawigacja DSP (ustawianie audio)

Telefon Przewietrzanie

Ustawienie kodu

Ustawienia monitora i funkcji Wylaczenie monitora

Sprobuj ustawic przewietrzanie co pewien czas i zobaczysz czy dziala.Moze byc tez to ze moze podczas wstrzasow nie stykaja sie kostki dokladnie i przycina.

Opublikowano

Witam

Mam to samo wgrałem Polski soft i od tego czasu po dłuższej jeździe z załączoną nawigacją(jechałem do Grecji i po około 12-15 godzinach jazdy miałem takie objawy) resetuje mi się system.

Myślę że jest to wina softu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Soft wgrywałem sam z chomika Kolegi z tut.forum

Dodaję że podczas normalnego użytkowania wszystko działa jak należy,tylko wtedy raz mi się to przydarzyło (byłem wtedy w okolicy Serbii bez żadnej mapy papierowej :duh: )ostatecznie zrobiłem przerwę zgasiłem silnik ,póżniej wszystko działało jak należy.

Nie wiem czy na oryginalnym sofcie też takie były objawy ,ponieważ nie jechałem wcześniej w tak daleką drogę.

Przyczyną tego mógł być soft lub np.sama mapa "kupiona " na Rapidzie.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam to samo. Jak miałem oryginalny soft to wszystko chodziło bez problemu, po wgraniu bajer typu 3d i lektor polski co jakiś czas sprzęcik się zawiesza. Ale jest jeszcze taka możliwość ze masz porysowaną płytę albo brudny laser w czytniku nawi. Soczewka naprowadzająca ma problem z odnalezieniem ścieżki i przez to zawiesza się cały system który znajduje się właśnie w tym czytniku nawi. Jeździj bez płyty i zobaczysz co się będzie działo.
Opublikowano
O problemie lasera lub plytach bylo juz wspominane.Jaki masz teraz soft??Ja od 2006 roku jezdze na polskich softach i nic sie nie dzialo i odpukac nie dzieje.Teraz mam v32 yazy i tez smiga bez zadnych problemow.
Opublikowano
Prawdopodobnie wiem dlaczego sie wiesza navi.Mozliwe ze wgrywaliscie softy od kogos kto sam je przerabial i ikony ktore wrzucil stwarzaja problemy i zawieszaja wszystko.