Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj moj poranek nie wygladal zbyt dobrze :| Ledwo co opuściłem osiedle uslyszalem pukniecie i auto stracilo moc :? Tzn nie moge nim ruszyc.

No i do Was szanowni koledzy mam pytanie co moglo strzelic?

objawy sa takie ze pedal sprzegla chodzi normalnie, biegi takze wrzucaja sie bez najmniejszego problemu a silnik takze pracuje bez zarzutu.

Ja moim laickim okiem podejrzewam ze to cos z przelozeniem napedu na tylnia os, ale wolalbym aby wybowiedzial sie ktos bardziej kompetentny niz ja :)

Opublikowano

Nie do końca zrozumiałem...

silnik pracuje,biegi można wrzucić?

nie ma tylko przeniesienia napędu na koła?

http://img860.imageshack.us/img860/2813/podpise90v02.jpg
Opublikowano

No tak to mniej wiecej wyglada.

Dziwne sa te objawy.

Wszystko pracuje normalnie tylko auto nie rusza.

silnik sie kreci, biegi wchodza, pedal sprzegla odbija normalnie. Jak wrzucam bieg i puszczam sprzeglo efekt jest taki sam jakbym mial go na jalowym biegu

Opublikowano
A może po prostu przegub padł i mechanizm różnicowy kręci tym rozwalonym. Wepchnij na kanał lub podlewaruj nawet i niech ktoś wrzuci 1 a Ty patrz pod spodem który kręci......
Opublikowano
Chyba niemam powodow do smiechu, obejrzalem auto od spodu i z mostu cieknie olej! to nie wyglada mi na tania naprawe. Ogolnie koszmar :mad2:
Opublikowano

Witajcie, odebealem autko z warsztatu.

No i okazalo sie ze zaraz przy moscie pekl jeden element ( nie wiem dokladnie co ) Ale przez to wyciekl ten olej a most nie dostawal mocy od walka napedu.

Takze odetchnalem bo balem sie ze most sie rozsypal na dobre :wink: