Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ustawic na desce rozdzielczej w e46 temperature zamiast czasu?

tak by cały czas pokazywał mi komputer tem zamias czasu> dziekuje za odp

Opublikowano

Pytanie proste, ale jakże jednocześnie skomplikowane, przez te komórki to niektórzy już nawet nie potrafią poprawnie sklecić kilku zdań. Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać :mrgreen:

Temperaturę czego? Otoczenia to pewnie wiesz jak, przyciskiem OBC w lewej dźwigience :duh: , więc domyślam się, że chodzi Ci o temp cieczy w silniku, tylko po co :?:

Musisz tylko odblokować dostęp do kodów i wybierasz później kod 7.0. Na forum znajdziesz jak to zrobić, niestety nie da się tego ustawić na stałe, po wyłączeniu zapłonu zaczynamy zabawę od nowa :(

A wszystko to przez REKINA ;-)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
tylko u mnie w w tej dzwigience po lewej stronie nie ma tego przycisku.

A chodzi mi o temp. otoczenia

tak jak napisał kolega Maru musisz zmienić manetkę od kierunkowskazów na taką z przyciskiem BC (pasuje od e39, na allegro ok. 70zł), a następnie aktywować komputer pokładowy (board computer). Aktywacji nie zrobisz za pomocą NCS ani INPA, z dostępnych programów na forum potrafi to zrobić DIS.

Innej opcji wyświetlania temperatury zamiast zegarka podczas odpalonego silnika nie ma!!!